Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

23ος Ετήσιος Χορός της Ευξείνου Λέσχης Επισκοπής - Ένας θρίαμβος του Πόντου, στη γλώσσα, στο χορό, στη μουσική

 

Ένα βράδυ 2.500 χρόνων ''Ρίζα μ΄και Κλαδί μ', αρνόπο μ΄και Ρομάνα'' 

Άμα η βρεσή / Έρτε και φερ΄ το σιόν / Αέτς σιωνίσ΄ με / Χάικου / Άμα η βροχή / Έρχεται και φέρει χιόνι / Πως με χιονίζεις! / η,τ /

Έβρεχε, χιόνιζε, βγήκε ήλιος, τραγούδησε, χόρεψε, αντάμωσε, γιόρτασε ο Πόντος, στον 23ο Ετήσιο Χορό της Ευξείνου Λέσχης Επισκοπής, 4/1/2020, στον φιλόξενο ''Γκαντίδη'', με έναν θρίαμβο καλλιτεχνών και μ΄ένα ''απλησίαστο'' πλήθος κόσμου. Απίστευτο: Καλοί, Κακοί, Όλ΄ εχόρευαν και τ΄ Ασπρον το κρασίν άμον νερόν!!!

Τελετάρχης της φωτεινής βραδιάς ο Τάκης Βαμβακίδης, το βαμβακερό δάκρυ του Πόντου, μια καρδιά και μια φωνή να χύνονται αμάραντοι ανθοί στην πίστα, ''Σέρρα'', να καλεί, να εμπνέει , ν΄αγκαλιάζει τους μουσικούς , τους τραγουδιστές, τις λύρες, τις ψυχές μας, πλάθοντας μας άστρα νυχτός κι ευωδιές Παρχαριών, ο Ματθαίος Τσαχουρίδης ακούραστος, σύγχρονος, μαλαματένιος, έμορφος, να γεμίζει, να αδειάζει ώρες την ψυχή του Πόντου, παίζοντας λύρα και τραγουδώντας, στους διψασμένους μας καιρούς νερό να μας ποτίζει και καλοτάξιδο το νέο του άλμπουμ: ''Τα Σεβνταλοσάϊτα σ’ - Τα Ερωτικά σου βέλη'', ο μουσικός, ο πλήκτρος  Σάκης Σωτηριάδης, ένα στερέωμα., ενώ η  Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής παρουσίασε όλα τα χορευτικά της σύνολα,τμήματα του συλλόγου, με καθοδηγητή τον ευεργετικό Σάββα Ορδουλίδη! Εύγε, ''Υγείας κι Ευλογίας'' και του χρόνου!!!

Στο  όλο, στο θεραπευτικό, καλλιτεχνικό πρόγραμμα:
Ματθαίος Τσαχουρίδης - Τραγούδι και Λύρα
Άκης Σιαμίδης - Τραγούδι και Λύρα
Σάκης Σωτηριάδης - Πλήκτρα
Γιώργος Κορτσινίδης -Τύμπανα
Κωνσταντίνος Πατρίκας - Ηχολήπτης
Γιώργος Ορδουλίδης -Νταούλι
Δημήτρης Φουντουκίδης- Πλήκτρα

Μοναδικά! 
Τάκη Βαμβακίδη σε ευχαριστώ, πουλί μ', για το ανοιξιάτικο ξύπνημα, μες στην καρδιά του χειμώνα, το ''σουβλερό'' κάλεσμα σου, να είμαι μαζί σας, ξεγελώντας τη ζωή...  Χιλιοευχαριστώ το ''ΤΙΚ'' που χορέψαμε κι αιώνια θα με χορεύει.

 

 

Του Ηλία Τσέχου

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ