Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Τι δεν είπε ο κ. Αντιδήμαρχος – Το ποδαρικό με διαγραφή πριν 10 χρόνια – Ο κύκλος των προσώπων

 

Στην πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας για το 2020 παρέστη ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Ασλάνογλου.

Ο κ. αντιδήμαρχος, πέραν των θεμάτων στα οποία έλαβε το λόγο, μίλησε για την σχέση που έχει με το θεσμό της Δημοτικής Κοινότητας καθώς διετέλεσε μέλος της και παρ’ ολίγον θα ήταν ο πρώτος πρόεδρός της!!!

Δεν συνέβη όμως αυτό - το να είναι ο πρώτος πρόεδρος - μετά από ουσιαστικά «σοβιετικού τύπου» παρέμβαση άνωθεν, με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο…Απίστευτα γεγονότα μιας ...όχι και πολυ διαφορετικής εποχής...

Ήταν 3 Ιανουαρίου του 2011 όταν συνεδρίασε για πρώτη φορά η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας. Ήταν η παρθενική συνεδρίαση του θεσμού.

Δυο μήνες νωρίτερα, μετά από μια εκλογική μάχη κατά την οποία συνέβησαν πολλά, αλλά ελάχιστα έγιναν γνωστά, η κ. Ουσουλτζόγλου κέρδισε τις εκλογές με αντίπαλο τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη, μετέπειτα, αλλά και νυν βουλευτή Ημαθίας, αλλά και σχετικά προσφάτως, συνεργάτη της νομικής υπηρεσίας του Δήμου!!! (Σ.σ. Η ζωή γράφει απίστευτα σενάρια…)

Στις 3 Ιανουαρίου 2011 συνεδριάζει για πρώτη φορά ως θεσμός, η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας.

Μέλη της είναι οι (με σειρά εκλογής) : Στυλιανός Ασλάνογλου, Μιλτιάδης Κοϊμτζής, Γεώργιος Λελεκάκης, Ηλίας Τσιαμήτρος , Δέσποινα Βεργώνη Ζωγράφου, Αντωνία Νικολαΐδου και Γιώργος Παυλίδης από το ψηφοδέλτιο της κ. Ουσουλτζόγλου,   ο Γεώργιος Μπιλέκας, ο αείμνηστος  Γεώργιος Μαραντίδης  και ο Χρυσοβαλάντης Τατούλης από το ψηφοδέλτιο του Λάζαρου Τσαβδαρίδη και η Κυριακή Χατζηθεοδωρίδου από της προσκείμενη στο ΚΚΕ, Λαϊκή Συσπείρωση που κατέβηκε με επικεφαλής την Ιωάννα Σοφρώνωφ.

Σε μια διαδικασία πλήρους απαξίωσης και καταπάτησης κάθε έννοιας θεσμών και κανονισμών, η επανεκλεγείσα δήμαρχος ξεκινάει τη συνεδρίαση απαιτώντας να ψηφιστεί ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας ο τέταρτος σε σειρά εκλογής, Ηλίας Τσαμήτρος, παρακάμπτοντας τον πρώτο Στέλιο Ασλάνογλου, αλλά και τους δύο επόμενους, Μιλτιάδη Κοιμτζή και Γιώργο Λελεκάκη!!!

Ο κ. Ασλάνογλου επιμένει στην υποψηφιότητά του για πρόεδρος και η κ. Ουσουλτζόγλου αποχωρεί εκνευρισμένη, δηλώνοντας: «Ο κ. Ασλάνογλου έθεσε εαυτό εκτός παράταξης»!!!!

Στην ψηφοφορία που ακολουθεί εκλέγεται πρόεδρος ο Ηλίας Τσαμήτρος.

Ο Στέλιος Ασλάνογλου παραμένει μέλος και είναι ο σύμβουλος με την μικρότερη θητεία ως μέλος παράταξης!!!

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αν και δικαιούνται, δεν προτείνουν αντιπρόεδρο. Έτσι και ο αντιπρόεδρος εκλέγεται από την παράταξη της κ. Ουσουλτζόγλου και είναι ο τελευταίος σε σειρά εκλογής, κ. Παυλίδης.

Για την κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας σεβασμού στον θεσμό, δεν εκφράζει καμιά διαμαρτυρία η σύμβουλος της ΛΑΣ.

Το θέμα δεν περνάει απλώς «στα ψιλά», αλλά αποσιωπάται εντελώς!!!

Δημοσιογραφική κάλυψη της συνεδρίασης υπήρχε από τον γράφοντα και μια συνάδελφος άλλου Μέσου, πέρασε για λίγο, έβγαλε μερικές φωτογραφίες και έφυγε.

Κανένα τοπικό μέσο δεν έγραψε λέξη για όσα συνέβησαν σε εκείνην την πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας, που περισσότερο θύμιζε συνεδρίαση οργάνων άλλων καθεστώτων!!!

Για το ρεπορτάζ που έγινε από τον γράφοντα, η απάντηση ήταν μια ακόμη εκστρατεία συκοφάντησης που έφτασε μέχρι στο σημείο αποκλεισμού ακόμη και από το «καλημέρα» και φυσικά, οι μόνιμες δικαστικές διώξεις σκοπιμότητας, όλες κατευθυνόμενες από το «ιερατείο» του Δήμου.

Για τα όσα συνέβησαν στη Δημοτική Κοινότητα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λίγες μέρες αργότερα,  τηρείται σιγή ιχθύος!!!

Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαρτίζονταν από μέλη διαφόρων εσωκομματικών τάσεων, σε συνέχεια της μεγάλης κόντρας Χαλκίδη – Τσαβδαρίδη.

Αντίδραση δεν υπήρξε ούτε από τη ΛΑΣ. Τα δύο μέλη της ΛΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Ιωάννα Σοφρώνωφ και ο Γιώργος Ορφανίδης.

Λίγο καιρό αργότερα ο κ. Ορφανίδης παραιτήθηκε κάνοντας μια σιβυλλική δήλωση.  Τη θέση του πήρε ο Γιώργος Μελιόπουλος  οποίος είναι και σήμερα δημοτικός σύμβουλος.

Λίγες μέρες μετά την παραίτηση του Γιώργου Ορφανίδη, φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τον εμφάνιζε σε «τραπέζωμα» με άτομα του πολιτικού περιβάλλοντος της κ. Ουσουλτζόγλου.

Μετά από ένα σύντομο διάστημα ο κ. Ορφανίδης εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικώντας την ανάληψη του θεσμού του «Συμπαραστάτη του Δημότη»…

Τελικά ουδέποτε υπήρξε «Συμπαραστάτης του Δημότη» στο Δήμο Βέροιας, καθώς ουδείς εκ των υποψηφίων – αυτοβούλως ή «κατόπιν υποσχέσεων» - δεν κατόρθωσε να λάβει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.

Η παράταξη της ΛΑΣ, σε συνέχεια της λογικής της «συνεργασίας των δημοκρατικών δυνάμεων», εφάρμοσε τακτική «άνισων αποστάσεων», αφήνοντας την κ. Ουσουλτζόγλου να κάνει πάρτι. Άσκησε αντιπολίτευση «υψηλού επιπέδου» και ουδέποτε άγγιξε την τρέχουσα πραγματικότητα, ούτε φυσικά το πογκρομ των διώξεων.

Άλλωστε η «πολιτική προσέγγιση» με το «δημοτικό καθεστώς»,  έναντι της «επάρατης δεξιάς» εξυπηρετήθηκε ήδη από το 2007 από «γεφυροποιούς» οι οποίοι - με κάποια "ανταλλάγματα" προφανώς -  φρόντιζαν για την "ορθόδοξη" αποστολή των ψηφαλακίων της αριστεράς όπου βόλευε στους "ενδιάμεσους"…

Τέσσερα χρόνια αργότερα ο τότε διαγραφείς, κ. Ασλάνογλου και ο κατά δήλωσή του «κομμουνιστής» κ. Ορφανίδης βρέθηκαν και οι δύο στο ίδιο «διάδοχο» ψηφοδέλτιο του κ. Βοργιατζίδη. Εκλέχθηκαν και οι δύο για μια 5ετία.

Στις εκλογές του 2019 ο κ. Ορφανίδης, αν και υποψήφιος πάλι, δεν εκλέχθηκε αυτή τη φορά. Μάλλον δεν τον χρειάζονταν πλέον…

Ο κ. Ασλάνογλου, από «αριστερή πτέρυγα» εξελίχθηκε σε εξαιρετικό συνεργάτη του εκλεκτού της κ. Ουσουλτζόγλου, του κ. Βοργιατζίδη και «τσάρος» της δημοτικής οικονομίας.

Από τους άλλους συμβούλους της εποχής, ο κ. Βεσυρόπουλος είναι σήμερα υφυπουργός Οικονομικών, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης βουλευτής και νομικός συνεργάτης του Δήμου Βέροιας  και ο κ. Τσιούντας σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης» της κ. Μπατσαρά.

Όλα αυτά με αφορμή τα όσα είπε ο κ. αντιδήμαρχος στην πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας.

Περισσότερα και άλλα με την επόμενη…αφορμή..

Δημ Καρολίδης

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ