Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

«Κράμερ εναντίο Κράμερ» στη Βέροια!!! – Στα δικαστήρια η ΔΕΥΑΒ εναντίον του Δήμου Βέροιας!!!

 

Στα δικαστήρια οδηγείται η υπόθεση της οικονομικής διαφοράς μεταξύ ΔΕΥΑ Βέροιας και Δήμου Βέροιας μετά την προσφυγή της Δημοτικής Επιχείρησης κατά του Δήμου!!!

Η υπόθεση χρονολογείται από τα μέσα του …2009 και είναι συνέχεια της εφαρμογής του «Καλλικράτη» που διαδέχθηκε τον «Καποδίστρια» και είναι ενδεικτικό του «νοικοκυρέματος» του Δήμου Βέροιας για το οποίο νοικοκύρεμα επαίρονται τόσο η τέως, όσο και ο νυν δήμαρχος. 

Πρόκειται για μεταφορά οικονομικής διαφοράς στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης πρώην «Καποδιστριακών» Δήμων, στην ενιαίο «Καλλικρατικό» Δήμο Βέροιας.

Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» οι Δήμοι που ενσωματώθηκαν στον ενιαίο Δήμο Βέροιας δεν μετέφεραν μόνο «προίκες», αλλά και προβλήματα.

Μεταξύ των 4 «Καποδιστριακών» Δήμων που συνενώθηκαν στο Δήμο Βέροιας, ήταν αυτός του «Απ. Παύλου», ο οποίος ταλανίστηκε στην τελευταία τετραετία της ύπαρξης του από τα πορίσματα Ελέγχου που ανακάλυψαν ζητήματα που ακόμη απασχολούν τη δικαιοσύνη.

Ο τότε δήμαρχος Απ. Παύλου, Απόστολος Νεστορόπουλος ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το 2007, ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο, τα ευρήματα τα οποίου οδήγησαν τον προκάτοχό του δήμαρχο, Λευτέρη Βαλαβάνη στα δικαστήρια και στη συνέχεια στις φυλακές «Μαλανδρίνου» απ’ όπου αποφυλακίστηκε με σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Μια από τις υποθέσεις  που κληροδοτήθηκαν, μαζί με τον πρώην Δήμο Απ. Παύλου, στον Δήμο Βέροιας είναι το δάνειο ύψους 150.000 ευρώ το οποίο φέρεται ότι χορηγήθηκε από την τότε ΔΕΥΑ Απ. Παύλου προς τον οικείο Δήμο.

Ήταν ένα από τα ευρήματα του ελέγχου που έγιναν και για το θέμα αυτό επιβλήθηκε καταλογισμός, οποίος σήμερα, με τους τόκους, έχει ξεπεράσει τις 400.000 ευρώ, σε βάρος του τότε υπόλογου δημάρχου και του προέδρου της ΔΕΥΑ Απ. Παύλου.

Ταυτόχρονα ασκήθηκαν και ποινικές διώξεις και σε πρόσφατη εκδίκαση επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών στον καθένα.

Στο διάστημα αυτό, από την έκθεση του διαχειριστικού ελέγχου το 2009 μέχρι σήμερα ( δέκα και πλέον χρόνια μετά) η υπόθεση συνεχίζει να «σέρνεται» και να παραμένει ανοιχτή, καθώς το συγκεκριμένο έλλειμμα μεταφέρθηκε στη ΔΕΥΑ Βέροιας και στο Δήμο Βέροιας.

Από την πλευρά του Δήμου Βέροιας έχουν γίνει κατά  καιρούς καταβολές δόσεων δανείου της ΔΕΥΑ Βέροιας, αλλά ουδέποτε έγινε συμψηφισμός οφειλών και οφειλόμενων ποσών.

Κάποια στιγμή επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο, στη δεύτερη θητεία της κ. Ουσουλτζόγλου, αλλά η σκέψη εγκαταλείφθηκε, καθώς κανείς δεν φαινόταν (ούτε φαίνεται) διατεθειμένος να εμπλακεί σε μια υπόθεση που ενδεχομένως να προκαλέσει και εμπλοκή του ίδιου σε ατέρμονες διοικητικές και δικαστικές περιπέτειες.

Έτσι το ζήτημα «σέρνεται» εδώ και μια δεκαετία.

Σύμφωνα με πηγή από την πλευρά της ΔΕΥΑ Βέροιας αναφέρεται μάλιστα ότι η οφειλή του Δήμου Βέροιας προς τη Δημοτική Επιχείρηση έχει πάψει να εμφανίζεται στον κατάλογο των οφειλών του Δήμου και είναι κάτι το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί, όπως και πολλά άλλα ενδιαφέροντα, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το εκπληκτικό είναι ότι μετά από μια ολόκληρη δεκαετία κατά την οποία τόσο η προηγούμενη, όσο και η παρούσα δημοτική Αρχή επαίρονται ότι «νοικοκύρεψαν» το Δήμο Βέροιας, δεν μπόρεσαν να διευθετήσουν το ζήτημα το οποίο οδηγείται στα δικαστήρια ως ΔΕΥΑ Βέροιας εναντίον Δήμου Βέροιας!!!

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει (αν δεν υπάρξει αναβολή) στα τέλη Ιανουαρίου 2020.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ