Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Ένα «τρελό» ελεύθερο ζευγάρι! - Γράφει ο Λάντζος Δημήτριος

 

Μια ενδιαφέρουσα και άκρως ευχάριστη θεατρική παράσταση είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Το θεατρικό έργο «Το Ελεύθερο ζευγάρι» του βραβευμένου με νόμπελ λογοτεχνίας Ιταλού θεατρικού συγγραφέα Ντάριο Φο αναβίωσε στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τη θεατρική ομάδα Duende σε σκηνοθεσία του Πέτρου Μαλλιάρα. Ένα έργο που, παρόλο που γράφτηκε το 1983, παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο με τα μηνύματα που περνάει και τον καυστικό τρόπο με τον οποίο σατιρίζει τα σύγχρονα ζευγάρια και τις ελεύθερες σχέσεις.

Στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται ένα ζευγάρι. δύο πρωταγωνιστές: ένας άνδρας και μια γυναίκα. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντώνται για να μοιραστούν με το κοινό την ιστορία για τη σχέση τους, τις αλήθειες, τα μυστικά και τα ψέματα του γάμου τους. Θα αποκαλύψουν τα πάθη τους, τις αδυναμίες τους και τα συναισθήματά τους. Θα συγκρουστούν, θα εξυβρίσουν ο ένας τον άλλο, θα βρεθούν σε απόγνωση και ενίοτε θα απειλήσουν ο ένας τον άλλο με ένα όπλο στο χέρι και ένα πιστολάκι για τα μαλλιά. Η ερωτική τους σχέση φτάνει σε αδιέξοδο, ο έλεγχος χάνεται και όλες οι αντιδράσεις τους ισορροπούν σε μια λεπτή κλωστή.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία του έργου αποτυπώνονται με τον καλύτερο και πλέον δραματικό τρόπο στην συγκεκριμένη παράσταση. Οι ερμηνείες των ηθοποιών δυνατές και παθιασμένες, εκπέμπουν άφθονο συναίσθημα και κρατούν το κοινό σε εγρήγορση. οι ηθοποιοί κυριολεκτικά μπήκαν στο πετσί του ρόλου τους και πραγματικά το απολάμβαναν. Μαζί τους διασκεδάσαμε και εμείς καθώς σε όλη τη διάρκεια της παράστασης είναι κυρίαρχος ο χιουμοριστικός τόνος ο οποίος ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό από κάποιες μουσικοχορευτικές πινελιές που πρόσθεσε ο σκηνοθέτης οι οποίες και απογείωσαν την παράσταση.

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε όλη την ομάδα, το σκηνοθέτη και τους συντελεστές της παράστασης οι οποίοι μετά από σκληρή δουλειά κατάφεραν και μας προσέφεραν αυτήν την εξαιρετική παράσταση.

Και μια προτροπή προς όλους όσους δεν την παρακολούθησαν να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια το σαββατοκύριακο που έρχεται.

 

Λάντζος Δημήτριος

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ