Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Τι προσέχουμε όταν νοικιάζουμε αυτοκίνητο

 

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι κάτι σύνηθες τη σημερινή εποχή. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να νοικιάσουν κάποιο αυτοκίνητο για τις διακοπές τους, για παράδειγμα. Από την άλλη, έχουμε την ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό που ως επί το πλείστον σχετίζεται με επαγγελματικούς σκοπούς· αν δηλαδή περιμένουμε κάποιον συνεργάτη μας από χώρα του εξωτερικού, θα φροντίσουμε ώστε να αναλάβει τη μετακίνησή του κάποιος επαγγελματίας, προχωρώντας έτσι σε ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία θα πρέπει να ενημερωθούμε πριν προχωρήσουμε στην ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό ή και χωρίς οδηγό και να ζητήσουμε από την εταιρεία που θα συνεργαστούμε τις απαραίτητες πληροφορίες.

  • Ακύρωση κράτησης

Πριν την κράτηση επιβεβαιώστε αν έχετε δικαίωμα – και πόσες ημέρες πριν – να πραγματοποιήστε ακύρωση της κράτησης χωρίς χρέωση. Η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων είναι μάλιστα υποχρεωμένη, σύμφωνα με το ΣΤΕΕΑ να ενημερώνει σχετικά τον πελάτη την στιγμή της κράτησης για το συγκεκριμένο θέμα. Αν έχετε επιλέξει ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό, ενημερωθείτε με το εάν θα πρέπει να λάβει κάποια αποζημίωση και ο οδηγός.

  • Μικτή ασφάλεια

Η ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό ή ακόμα και συνηθέστερα χωρίς οδηγό πρέπει να συνοδεύονται από μικτή ασφάλεια. Σε αντίθετη περίπτωση, ο υποψήφιος μισθωτής δεν θα πρέπει να παραλαμβάνει το αυτοκίνητο χωρίς τα γνώριμα έγγραφα, την άδεια κυκλοφορίας, την ασφάλεια και τα τέλη κυκλοφορίας. Η μικτή ασφάλεια έχει τα ψιλά γράμματα που πρέπει να γνωρίζουμε. Πολύ σημαντικό, ότι οι περισσότερες εταιρείες ορίζουν ένα χρηματικό ποσό απαλλαγής – π.χ. έως 500 - 600 ευρώ – ανάλογα με την εταιρεία, όπου το αυτοκίνητο δεν καλύπτεται για ζημιές που μπορεί να προκύψουν, όπως σε ένα μικρό τρακάρισμα, και επιβαρύνουν τον οδηγό για το ποσό που έχουν ορίσει με το συμφωνητικό. Όμως και σε αυτή την περίπτωση, ο μισθωτής του ενοικιαζόμενου μπορεί να προβεί σε αποζημίωση του ποσού απαλλαγής με μια έξτρα ασφαλιστική κάλυψη.

  • Καύσιμα και περιορισμός στα χιλιόμετρα

Είναι ακόμη σημαντικό να δείτε αν η τιμή που σας δίνουν, έχει περιορισμό στα χιλιόμετρα. Επίσης, κάνετε συμφωνία για τον χρόνο παράδοσης αλλά και τον τόπο. Αν αργήσετε πολύ ίσως να σας χρεώσουν επιπλέον ημέρα. Καταγράψτε πιθανές ζημιές στο αυτοκίνητο μαζί με ένα υπεύθυνο της εταιρείας. Να είστε προσεκτικοί στην συμφωνία με τα καύσιμα. Πολλές εταιρείες ζητούν να επιστρέψετε το αυτοκίνητο µε την ίδια ποσότητα καυσίμου που το παραλάβατε.

Αυτά είναι μερικά πολύ σημαντικά και βασικά ζητήματα που θα πρέπει να προσέξετε όταν προβείτε σε ενοικίαση αυτοκινήτου, ειδικά αν πρόκειται για ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό, γεγονός που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εσάς να κάνετε μια καλή και σαφή συμφωνία με την εταιρεία, αφού συνήθως επιλέγουμε να έχουμε οδηγό όταν πρόκειται να υποδεχτούμε κάποιον πολύ σημαντικό συνεργάτη και επιθυμούμε όλα να είναι σωστά οργανωμένα με την ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ