Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Ψάθινες ρολοκουρτίνες στην κουζίνα μας

 

Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι από εμάς, όταν επιλέγουμε το στυλ με το οποίο θα διαμορφώσουμε τον χώρο της κουζίνας στο σπίτι μας, έχουμε στο μυαλό μας, ειδικά για τις πόρτες των ντουλαπιών, διχρωμίες σε βασικά χρώματα, δηλαδή άσπρο και μαύρο, ή λευκά χρώματα συνδυασμένα με άλλα έντονα και φλούο, όμως δύσκολα θα καταλήξουμε στην πιο απλή, αλλά ιδιαίτερα σικ, επιλογή του ξύλου.

Πώς θα το συνδυάσουμε;

Δεν υπάρχει πιο εύκολο υλικό και χρώμα από αυτό του ξύλου. Μια πρόταση είναι να χρησιμοποιήσουμε το ξύλο σε όσες το δυνατόν περισσότερες επιφάνειες γίνεται. Με άλλα λόγια:

  • Στην τραπεζαρία,

  • Στα ντουλάπια και

  • Σε διακοσμητικά αντικείμενα.

Μπορείτε να επιλέξετε την υφή και την απόχρωση του ξύλου που σας αρέσει και σας εκφράζει περισσότερο ή ακόμα και να κινηθείτε συνδυάζοντας διαφορετικές υφές και αποχρώσεις.

Προσοχή στην υπόλοιπη διακόσμηση

Σίγουρα το ξύλο, όπως είπαμε, είναι ένα εύκολο υλικό και μπορούμε να το συνδυάσουμε με διάφορα άλλα υλικά και αντικείμενα. Ωστόσο, σίγουρα δεν θέλουμε η κουζίνα μας να φαίνεται σαν να είναι ένας χώρος μέσα σε ένα δάσος.

Επομένως, φροντίζουμε έξυπνα τα διάφορα αντικείμενα και συσκευές στην κουζίνα να κινούνται σε αποχρώσεις του λευκού, του κρεμ και γιατί όχι και του λαδί.

Επειδή το ξύλο είναι ένα κλασικό υλικό, το οποίο φυσικά χρησιμοποιούνταν κατά κόρον στο παρελθόν, δεν στοχεύουμε στο να δημιουργήσουμε μια κλασική κουζίνα, αλλά να φέρουμε αυτό το υλικό του τότε στο τώρα, να συνδυάσουμε το κλασικό με το μοντέρνο και να δώσουμε στην κουζίνα μας τη δική της προσωπικότητα.

Ρολοκουρτίνες στα παράθυρα!

Ένας έξυπνος τρόπος να διακοσμήσετε τα παράθυρά σας, εάν δεν θέλετε να τοποθετήσετε κλασικές λευκές κουρτίνες, είναι να επιλέξετε τις μοντέρνες ρολοκουρτίνες σε υφή ψάθας. Αυτό θα προσδώσει στην κουζίνα σας σύγχρονο στιλ, άποψη και καλοκαιρινή διάθεση.

Μπορείτε μάλιστα να συμπληρώσετε αυτή τη διακόσμηση επιλέγοντας στους τοίχους σας μονόχρωμες ταπετσαρίες τοίχου στις αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ. Έτσι, ακόμα και όταν θα έχετε κατεβασμένες τις ρολοκουρτίνες σας για να αποτρέπετε τον ζεστό ήλιο να εισχωρεί στην κουζίνα σας, οι ανοιχτόχρωμες ταπετσαρίες θα δίνουν τα απαραίτητο φως και θα κάνουν τον χώρο σας να δείχνει μεγαλύτερος.

Όμορφο και παράλληλα πρακτικό

Η επιλογή στις ρολοκουρτίνες σε μορφή ψάθας και ιδιαίτερα στον χώρο της κουζίνας, δεν προσδίδει μόνο στυλ, αλλά και ευκολία. Σε μια κουζίνα είναι καλό να έχουμε εύκολα και ανθεκτικά υλικά. Είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού που ταλαιπωρείται πολύ. Εκεί μαγειρεύουμε και εκεί μαζευόμαστε για φαγητό. Επομένως, από τη μια, η ρολοκουρτίνα είναι πρακτική γιατί με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούμε να την μαζέψουμε ή να την κατεβάσουμε και πολύ περισσότερο η επιλογή σε ψάθινες ρολοκουρτίνες έχει την ευκολία του ότι δεν θα χρειαστεί να ξοδέψουμε πολύ χρόνο στο πλύσιμό της.

Τέλος, με τις κατάλληλες ταπετσαρίες θα δημιουργήσουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα στη διακόσμηση της κουζίνας μας!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ