Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Φωτιστικά οροφής στο σαλόνι μας

 

Το σαλόνι μας είναι ένας από τους μεγαλύτερους χώρους του σπιτιού μας και ένας χώρος όπου περνάμε πολλές ώρες καθημερινά είτε για να χαλαρώσουμε είτε για να μαζευτούμε με την οικογένεια και με τους φίλους μας είτε πολλές φορές και για να γευματίσουμε. Για τους λόγους αυτούς, είναι πολύ σημαντικό ο χώρος αυτός να είναι πάντα φωτεινός. Μια πρόταση, λοιπόν, για να το πετύχουμε αυτό είναι να τοποθετήσουμε φωτιστικά οροφής.

Μια πολύ όμορφη και σικ ιδέα για το στυλ για τα κρεμαστά φωτιστικά που θα επιλέξουμε είναι ο πολυέλαιος.

Σε τι στυλ σαλονιού μπορεί να ταιριάξει ένας πολυέλαιος;

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο στυλ φωτιστικού δεν μπορεί να ταιριάξει σε οποιοδήποτε στυλ σαλονιού, καθώς αποτελεί ένα ιδιαίτερο και έντονα διακοσμημένο αντικείμενο και επομένως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

  • Σίγουρα έναν πολυέλαιο μπορούμε εύκολα να τον ταιριάξουμε σε έναν χώρο σαλονιού ο οποίος είναι διαμορφωμένος σε νεοκλασικό στυλ. Εξάλλου, τέτοιου είδους κρεμαστά φωτιστικά ήταν μια σίγουρη επιλογή στα νεοκλασικά σπίτια. Άρα μπορούμε άφοβα να επενδύσουμε σε αυτό το στυλ φωτιστικών αν το σπίτι μας είναι διακοσμημένο με νεοκλασικό τρόπο.

  • Επιπλέον, έναν πολυέλαιο μπορούμε εύκολα να τον επιλέξουμε αν ο χώρος μας κινείται σε μπεζ και κρεμ αποχρώσεις είτε στους τοίχους είτε στα έπιπλα είτε ακόμα και σε χαλιά, κουρτίνες και γενικότερη διακόσμηση. Αυτού του είδους οι γήινες αποχρώσεις συχνά χρειάζονται πιο έντονη διακόσμηση, ώστε ο χώρος να φαίνεται πιο ζωντανός και γεμάτος. Άρα το να επιλέξουμε ένα τέτοιο φωτιστικό θα κάνει τον χώρο μας να φαίνεται πιο ζωντανός και ταυτόχρονο φωτεινός. Μάλιστα, τα κρύσταλλα του πολυελαίου θα συμβάλλουν κι αυτά στη φωτεινότητα του χώρου.

  • Τέλος, σήμερα πλέον, μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο πολυελαίους σε διάφορα ενδιαφέροντα σχέδια. Αν λοιπόν το σπίτι μας έχει μια πιο μοντέρνα διάθεση, μίνιμαλ ή είναι διαμορφωμένο σε βιομηχανικό στυλ, μπορείτε και τότε να βρείτε αντίστοιχα έναν μοντέρνο πολυέλαιο ή πιο μινιμαλιστικό ή έναν πολυέλαιο σε στυλ βιομηχανικό.

Γιατί να προτιμήσουμε φωτιστικά οροφής;

  • Τα κρεμαστά φωτιστικά πέρα από την πρακτική τους διάθεση κοσμούν το ταβάνι του σαλονιού μας.

  • Επίσης, τα φωτιστικά οροφής δεν δεσμεύουν επιπλέον χώρο από τα δωμάτια του σπιτιού μας.

  • Ιδιαίτερα για το σαλόνι μας, θέλουμε να έχουμε χώρο και ελευθερία κινήσεων και την επιλογή να το διακοσμήσουμε με άλλα αντικείμενα και όχι για παράδειγμα με φωτιστικά δαπέδου.

  • Τέλος, ακριβώς επειδή τα φωτιστικά οροφής είναι τοποθετημένα στο ταβάνι, το φως τους διαχέεται ευκολότερα σε όλο το σαλόνι, βοηθώντας το να είναι κάθε στιγμή φωτεινό.

Επομένως, είναι μια καλή ευκαιρία να τολμήσουμε να επενδύσουμε σε κρεμαστά φωτιστικά για το σαλόνι μας και να το διακοσμήσουμε έτσι με έναν κλασικό και ταυτόχρονα μοντέρνο τρόπο, προσφέροντας στο χώρο μας το φως που χρειάζεται για να δείχνει ζωντανός και μεγάλος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ