Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Είναι κατάλληλοι οι πυροσβεστήρες νερού για τον χώρο εργασίας σας;

 

Υπάρχει πληθώρα προϊόντων που διαθέσιμα στην αγορά σχετικά με την προστασία από πυρκαγιές. Οι πυροσβεστήρες νερού παρόλα αυτά χρησιμοποιούνται πιο πολύ σε αυτόν τον τομέα λόγω της ευκολίας στην χρήση τους καθώς και  της αποτελεσματικότητας τους. Οι πυροσβεστήρες νερού είναι κατάλληλοι για τις πυρκαγιές τύπου Α καθώς μπορούν με ευκολία να αντιμετωπίσουν πυρκαγιά σε ξύλο, ρούχα ή χαρτί. Για αυτούς τους λόγους πολλοί επιχειρηματίες χρησιμοποιούν αυτούς τους πυροσβεστήρες στην επιχείρηση τους έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν κάποια πυρκαγιά. Αλλά πέραν από τα πλεονεκτήματα οι συγκεκριμένοι πυροσβεστήρες έχουν και περιορισμούς. Οπότε θα πρέπει να εξετάσετε σε τι είδους επιχείρηση θα θέλατε να τοποθετήσετε τους συγκεκριμένους πυροσβεστήρες έτσι ώστε να αποφασίσετε αν όντως είναι κατάλληλοι για τον εργασιακό σας χώρο.

Κατηγορίες επιχειρήσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Οι πυροσβεστήρες νερού είναι ιδανικοί για το σπίτι σας αλλά είναι και για την επιχείρηση σας; Ο βασικός παράγοντας που θα πρέπει να λάβετε υπόψη για να το διαπιστώσετε αυτό είναι το αντικείμενο της επιχείρησης σας και το πόσο μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει. Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω οι συγκεκριμένοι πυροσβεστήρες είναι ιδανικοί για πυρκαγιές σε ρούχα, ξύλα και χαρτικά. Αν η επιχείρηση σας σχετίζεται με τέτοια αντικείμενα οι πυροσβεστήρες νερού είναι ιδανικοί για εσάς. Για ξενοδοχεία, γραφεία, σχολεία, νοσοκομεία, καταστήματα με ρούχα καθώς και εμπορικά κέντρα έχουν τέτοιου είδους αντικείμενα θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή να τοποθετήσουν τους συγκεκριμένους πυροσβεστήρες.

Βέβαια οι πυροσβεστήρες νερού μπορεί να καλύπτουν μεγάλη ποικιλία από κατηγορίες πυρκαγιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν αλλά δεν είναι κατάλληλοι για πυρκαγιές που έχουν σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε οπωσδήποτε στην επιχείρηση σας έναν πυροσβεστήρα με διοξείδιο του άνθρακα έτσι ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε κάποια πυρκαγιά που θα προκληθεί στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμός της επιχείρησης σας. 

Πέραν από αυτό όμως ανάλογα με τι ασχολείται η επιχείρηση σας αλλάζουν και οι ανάγκες για πυροσβεστήρες. Έτσι στα ρεστοράν θα πρέπει να τοποθετήσετε πυροσβεστήρες με υγρά χημικά έτσι ώστε να αντιμετωπίσετε τυχόν πυρκαγιές που περιέχουν μαγειρικό λάδι και παρόμοια υγρά. Επίσης, θα μπορούσατε να σβήσετε τις πυρκαγιές που περιέχουν εύφλεκτο υλικό με πυροσβεστήρες ξηράς σκόνης. Οι επιχειρήσεις που έχουν πολλούς διαφορετικούς κινδύνους πυρκαγιάς θα ήταν καλό να έχουν τροχοφόρους πυροσβεστήρες.

Όταν αγοράζετε τους πυροσβεστήρες που έχετε επιλέξει να βεβαιωθείτε ότι έχουν πιστοποίηση ασφαλούς χρήσης. Αν αγοράσετε τους πυροσβεστήρες από το διαδίκτυο χρειάζεται να είστε πολύ προσεκτικοί έτσι ώστε οι πυροσβεστήρες που θα αγοράσετε να λειτουργούν και να είναι αποτελεσματικοί. Για αυτό σε αυτή την περίπτωση να προτιμήσετε πυροσβεστήρες που φέρουν την επωνυμία κάποιας γνωστής στον τομέα εταιρίας. Αν δεν μπορέσετε να προσδιορίσετε τι πυροσβεστήρες χρειάζεστε για την επιχείρηση σας και αν οι πυροσβεστήρες νερού είναι κατάλληλοι μπορείτε να ρωτήσετε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων με είδη πυρόσβεσης.

Οι πυροσβεστήρες είναι απαραίτητοι για κάθε σπίτι καθώς προστατεύουν από πολλά δυσάρεστα περιστατικά. Μπορεί πολλές φορές να μην σκέπτεστε την αρνητική πλευρά αλλά η πρόληψη είναι ο καλύτερος σύμμαχος για αυτές τις περιπτώσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα ένα κοριτσάκι έχασε την ζωή του από αναθυμιάσεις ενός μαγκαλιού ενώ δεν βρέθηκε στο σπίτι κανένας πυροσβεστήρας. Παρόμοια περιστατικά παρατηρούνται συχνά αλλά δημοσιεύονται και άλλα όχι , το θέμα είναι πως θα ελαττωθούν.   

Εφοδιαστείτε με τον κατάλληλο εξοπλισμό σε περίπτωση πυρκαγιάς. Αγοράστε 2-3 πυροσβεστήρες και τοποθετήστε τους σε σημεία που έχετε άμεση πρόσβαση. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης για να είστε σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή. 

Να ελέγχετε συχνά πυκνά την ποιότητα των πυροσβεστήρων και να βλέπετε αν χρειάζεται αναγόμωση και συντήρηση, διότι μπορεί για κάποιο λόγο να έχουν φθαρεί. 

Αν έχετε αποθήκη τοποθετήστε και έναν  πυροσβεστήρα και εκεί διότι στις αποθήκες συνήθως τοποθετούνται διάφορα παλαιά αντικείμενα και ξύλα που μπορεί με την τριβή να πυρακτωθούν.  

Κάντε έρευνα αγοράς και συγκρίνετε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του καθενός, μην επιλέξετε με κριτήριο την τιμή καθώς η χαμηλή τιμή μπορεί να σημαίνει και χαμηλή ποιότητα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ