Εισαγγελία Βέροιας: Δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων

 

Τη δικαστική οδό παίρνει η υπόθεση των κατά φαντασία υποτιθέμενων περιστατικών απόπειρας απαγωγής παιδιών και νεαρών ατόμων.

Όπως έγινε γνωστό, από την εισαγγελία Βέροιας σχηματίστηκε δικογραφία που αφορά διασπορά ψευδών ειδήσεων και σύμφωνα με τη διαδικασία, θα ακολουθήσει προανάκριση.

Αφορμή αποτέλεσε το τελευταίο περιστατικό, αλλά δεν είναι το μόνο.

Κατά καιρούς υπήρξαν αναφορές στα social media από «αυτόπτες μάρτυρες» που είδαν «κάποιους» να προσπαθούν να απαγάγουν ένα παιδί, περιστατικά τα οποία είδαν μόνο αυτοί!!! 

Ενδεικτικό της «δια της σάλτσας» αναπαραγωγής κατά φαντασία περιστατικών είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις το όχημα των «απαγωγέων» (ΒΑΝ ή ΙΧ) ήταν πάντα «λευκού χρώματος», οι "αυτόπτες μάρτυρες" είδαν μέχρι και λεπτομέρειες από το «περιστατικό», αλλά ουδείς είδε αριθμό πινακίδας αυτοκινήτου ή έστω κάτι από την πινακίδα.

Οι αναπαραγωγές αυτές μέσα από την άκριτη διάχυση σε διάφορα προφίλ (αμφίβολης πολλές φορές εγκυρότητας ή αντιστοίχισης με υπαρκτά πρόσωπα) δημιουργούν την αίσθηση έως και πεποίθηση ότι πρόκειται για «υπαρκτό γεγονός».

Από τη στιγμή που τα φαινόμενα διασποράς ψευδών ειδήσεων και γεγονότων εκπορεύονται από – υποτίθεται – σοβαρούς και υπεύθυνους ενήλικες, καταλαβαίνει κανείς τι διαστάσεις παίρνουν αυτά στην καλπάζουζα φαντασία μικρών παιδιών και ανηλίκων νεαρών.

Μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών όπου η Βέροια βρέθηκε στο επίκεντρο με αφορμή την «είδηση» για απόπειρα απαγωγής έφηβου, την αναστάτωση που προκλήθηκε, την αναγωγή σε προηγούμενες περιόδους έντονων καταστάσεων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ουδέποτε έγινε επίσημη καταγγελία για το γεγονός, προκάλεσαν την αντίδραση της εισαγγελίας Βέροιας.

Σε δικογραφία που σχηματίστηκε θα γίνει έρευνα για ανάλογα περιστατικά διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η υπόθεση, λίγες ώρες μετά τα τελευταία φαινόμενα, παίρνει τη δικαστική οδό και αναμένονται εξελίξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ