Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Αλέξης Τσίπρας: Αποκαλύπτει ποιος και γιατί του κόλλησε το «μικρόβιο» της πολιτικής

 

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
 
Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, την οικογένειά του και τα αδέρφια του, αλλά και στον λόγο που τον έκανε να θέλει να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική ζωή του τόπου.
 
Οπως είπε, το μικρόβιο της πολιτικής μπήκε στο αίμα του όταν ήταν πολύ μικρός, «με την έννοια ενός ονείρου ή της προσπάθειας που έκανα τότε εγώ ως μικρό παιδί να φτάσω τα βήματα του αδερφού και της αδερφής μου που ήταν μεγαλύτεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας για τα παιδικά του χρόνια
Ταυτόχρονα, στο α' μέρος της εκπομπής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για τα παιδικά του χρόνια. Οπως είπε ο τέως πρωθυπουργός, ήταν το τρίτο παιδί μιας μεσαίας οικογένειας με πολλά χρόνια διαφοράς από τα άλλα αδέρφια του. Ανέφερε ότι η μεγάλη διαφορά ηλικίας με τα αδέρφια του και το περιβάλλον τού έδωσαν τη δυνατότητα να ασχοληθεί με πράγματα με τα οποία άλλοι συνομήλικοί του δεν ασχολούνταν. Επί παραδείγματι ανέφερε ότι σε ηλικία 9 ετών «ξεκοκάλιζε» την εφημερίδα που έφερνε στο σπίτι ο πατέρας του. Είπε ότι η οικογένειά του ήταν μια δημοκρατική οικογένεια, ενώ μίλησε και για τις αριστερές παραδόσεις της οικογένειάς του από την πλευρά των παππούδων του.
 
«Ο πατέρας μου μετά τη Μεταπολίτευση ήταν ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ», «τα αδέλφια μου είχαν οργανωθεί στην Αριστερά, στην ΚΝΕ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτησή του με τον Νίκο Χατζηνικολάου.
 
Οι καταλήψεις
Οπως είπε εν συνεχεία, οργανώθηκε σε ηλικία μόλις 14 ετών όταν (ως πρόεδρος του 15μελούς του Β' Πειραματικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων) πήγε να συμπαρασταθεί στις καταλήψεις του διπλανού Πολυκλαδικού. «Τότε με τσίμπησαν κάτι Κνίτες επειδή ήμουν πρόεδρος του δεκαπενταμελούς...», σχολίασε. Μάλιστα αποκάλυψε ότι η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν θέμα «διαμάχης» στα οικογενειακά τραπέζια.
 
Σε ερώτηση που του έγινε για το εάν εξακολουθεί να συμπαθεί τις καταλήψεις, είπε ότι σημασία έχει ποιο είναι το αίτημα, ποιος ο σκοπός, ποια η διαδικασία, «διότι καταλήψεις τώρα γίνονται και από ακροδεξιές ομάδες που πείθουν τους μαθητές να διαμαρτυρηθούν, για παράδειγμα, για το Μακεδονικό».
 
 
 
www.iefimerida.gr
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ