Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Ένα βήμα μπροστά, πολλά βήματα πίσω- Κλειστό το ακτινολογικό στο ΚΥ Βέροιας – Στο αέρα προγραμματισμένα ραντεβού!!!

 

Μια μέρα μετά την επιστημονική ημερίδα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, το Ακτινολογικό του ΚΥ Βέροιας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ακυρώνει προγραμματισμένα ραντεβού ασθενών!!!!

Αιτία το γεγονός ότι, παρά τις προφορικές υποσχέσεις, δεν ανανεώθηκε η απόσπαση Επιμελήτριας Α΄, ακτινοδιαγνώστριας και υπεύθυνη Ακτινολογικού του Κέντρου Υγείας Βέροιας, με αποτέλεσμα το ακτινολογικό να κλείσει ουσιαστικά και να τεθεί – στην καλύτερη περίπτωση – σε καθεστώς υπολειτουργίας

Και όλα αυτά όταν έχουν προηγηθεί μεγάλες προσπάθειες για το «στήσιμο» ενός Ακτινολογικού – με  λεφτά του φορολογούμενου πολίτη – με υποδειγματική λειτουργία και τεράστια προσφορά!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το τμήμα αυτό αντιμετωπίζεται με έναν τρόπο αρκετά … «περίεργο» 

Πριν ένα χρόνο και ενώ είχε ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του, «κάποιοι» επιχείρησαν το κλείσιμο και τη μεταφορά του σε όμορο νομό. Τελικά, μετά από τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, αυτό δεν έγινε…

Ένα χρόνο μετά το Ακτινολογικό παραμένει στη θέση του, αλλά ανενεργό πλέον, αφού οι «αρμόδιοι» έκριναν ότι δεν χρειάζεται να παραμείνει εκεί η υπεύθυνη γιατρός και ότι πρέπει να επιστρέψει στην «οργανική» της θέση, όπου μπορεί να προσφέρει μόνο υπηρεσίες απλής ακτινογραφίας!!!

Πρόκειται για τη γιατρό, Βασιλική Καραδήμου, γνωστή στο πανελλήνιο για την τεράστια προσφορά της και τις πρωτοβουλίες της στον ακτιδιαγνωστικό τομέα. Χάρη στο μεράκι και τις προσπάθειες της ίδια, αλλά και του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού, στήθηκε και λειτουργούσε ένα τμήμα το οποίο μόνο μέσα στο 2019 έκανε: Επι συνόλου 4114 ασθενων 7122 ακτινογραφίες, επι συνόλου 489 ασθενών 1989 μαστογραφίες και επι συνόλου 1000 ασθενών 2799 υπέρηχους!!!!

Ταυτόχρονα διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό πρωτοστάτησαν σε ενημερωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις στον αγώνα έναντι στον καρκίνο του μαστού και σε μια σειρά άλλα επιστημονικά ζητήματα!!!

Οι υπεύθυνοι, αντί να προστατέψουν, να διαφυλάξουν και να ενισχύσουν την εξαιρετικά σημαντική αυτή προσπάθεια, επέλεξαν το κλείσιμο του ακτινολογικού τμήματος!!!

Προγραμματισμένα ραντεβού ακυρώνονται, ο κόσμος εκφράζει ήδη την έντονη διαμαρτυρία του και όλα αυτά εν μέσω μια περιόδου κατά την οποία οι πολίτες βρίσκονται υπό το κράτος έντονης ανησυχίας λόγω των γνωστών φαινομένων επιδημικών ασθενειών!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες ως «βέλτιστη» λύση προτάθηκε η ….υπολειτουργία του Ακτινολογικού τμήματος, με την υπεύθυνη γιατρό να μετακινείται μεταξύ Πιερίας και Ημαθίας!!!

Σημειώνεται ότι στη Βέροια ξεκίνησε τη λειτουργία του στην περιοχή του Προμηθέα, νέο κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και αντί να υπάρξει υποστήριξη και στελέχωση σε επιστημονικό προσωπικό, κλείνουν υφιστάμενες υποδομές,

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις προ ολίγων ημερών στελεχώθηκε με γιατρό ουρολόγο το ΚΥ Βέροιας, στελέχωση που έγινε με βάση την προκήρυξη του….2018.

Κι ενώ, έστω και με αργά βήματα και χάρη στην προσπάθεια στελεχών και επιστημόνων, γίνονται κάποια βήματα προς τα εμπρός, κάποιοι, για άγνωστους λόγους, επιμένουν να οδηγούν τα πράγματα σε άλματα προς τα πίσω.

Είναι εκπληκτικό ότι μια μέρα νωρίτερα η υπεύθυνη ακτινολόγος, Βασιλική Καραδήμου κλήθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό σε ημερίδα της Αντικαρκινικής Εταιρίας στη Βέροια και την επομένη την μετακίνησαν στο …. Αιγίνιο κλείνοντας το ακτινολογικό της Βέροιας!!!

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ