Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: “Η Τέχνη της αναπνοής” - Ένα βιβλίο που μας βοηθά να γνωρίσουμε τον εαυτό μας μέσα από τη λειτουργία της αναπνοής (βίντεο)

 

Η συγγραφέας Ελένη Παπαϊωάννου, που γεννήθηκε στη Βέροια, παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης (5/2) το νέο της βιβλίο με τίτλο “Η τέχνη της αναπνοής” στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Την παρουσίαση προλόγισε η πρωταθλήτρια στο έπταθλο Σοφία Υφαντίδου, η οποία είναι και Πρόεδρος του Ομίλου Κλασικού Αθλητισμού “Βικέλας Βέροιας”, που ήταν και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης.

“Η τέχνη της αναπνοής” είναι ένα βιβλίο που μας βοηθάει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας μέσα από τη λειτουργία της αναπνοής..

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Βέροια- Ελένη Παπαιωάννου - Η τέχνη της αναπνοής 5/2/2020

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 Η αναπνοή είναι ο κρίκος που μας συνδέει με τη ζωή.

Η αναπνοή μας είναι η δική μας αλήθεια, φανερώνει τα συναισθήματά μας και κάνει εμφανές αυτό που ο νους δεν μπορεί να συλλάβει.

Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την δυνατότητα της αυτοΐασης, εφόσον του δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες. Από την αρχή της εμφάνισης μας , μάς δόθηκε η δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής· το πώς θα την χρησιμοποιήσουμε είναι η δική μας ευθύνη. Για να την αξιοποιήσουμε προς όφελος μας, πρέπει καταρχάς να την αναγνωρίσουμε και να εφοδιαστούμε με την απαραίτητη γνώση, η οποία θα μας οδηγήσει στην συνειδητοποίηση της δικής μας εσωτερικής δύναμης.

Η αναπνοή είναι ο συνδετικός κρίκος με την ζωή και, ως εκ τούτου, καθοριστικής σημασίας για την ανθρώπινη υγεία. Η αξία της αναπνοής, όσον αφορά την υγεία και την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου, αναγνωρίστηκε χιλιάδες χρόνια πριν και αποτυπώθηκε σε συστήματα, φιλοσοφίες και στην γενικότερη κουλτούρα των προγόνων μας. Νέα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να επαληθεύσουν την αρχαία γνώση και να επιβεβαιώσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της σωστής αναπνοής.

Οι ασκήσεις αναπνοής που περιγράφονται στο βιβλίο είναι προϊόν μελέτης της αρχαίας γνώσης και των τελευταίων επιστημονικών ανακαλύψεων.

Η αναπνοή είναι το ξεκίνημα της ζωής! Με την πρώτη μας ανάσα αντικρίζουμε αυτό τον κόσμο, στην πορεία, ακολουθώντας συνειδητά τον ρυθμό της, συντονιζόμαστε με τη συμπαντική αρμονία και την εσωτερική μας αλήθεια.

Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να ασθενούμε, να γερνάμε και να υποφέρουμε, αλλά για να ζούμε με υγεία.

 

 

Κείμενο  - Φωτογραφίες - Βίντεο: Μαρία Καρασαλίδου

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ