Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Ακτινολογικό του ΚΥ Βέροιας: Τρεις μήνες με «μεσοβέζικη» λύση και μετά …άγνωστο – Τι λέει η απόφαση της 3ης ΔΥΠΕ

 

Μετά από έντονες αντιδράσεις και την αναστάτωση που υπήρξε, με νέα απόφασή της της η 3η ΔΥΠΕ επιχειρεί να δώσει μια κάποια λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο του ακτινολογικού τμήματος του ΚΥ Βέροιας.

Σύμφωνα με νεότερη απόφαση που δημοσιεύτηκε στη διαύγεια την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, η υπεύθυνη γιατρός ακτινολόγος θα εργάζεται τρεις μέρες στο ΚΥ Βέροιας και δύο μέρες στο ΚΥ Αιγινίου!!!

Πρόκειται για μια εμφανώς «μεσοβέζικη» απόφαση η οποία, σύμφωνα με τις ανάγκες του ΚΥ Βέροιας, όχι μόνο δεν δίνει ουσιαστική λύση αντίθετα μπερδεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα  καθώς ακυρώνονται μια σειρά πο προγραμματισμένες εξετάσεις οι οποίες πρέπει να αναπροσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, με μετάθεση τους στο απώτερο μέλλον, χωρίς κανείς να παίρνει τη ευθύνη για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία του κάθε ασθενούς.

Όμως ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι στη σχετική απόφαση αναφέρεται ότι η «μεσοβέζικη» αυτή λύση θα είναι διάρκειας τριών μηνών και μετά την παρέλευση του τριμήνου η υπεύθυνη γιατρός θα τοποθετηθεί αποκλειστικά στο ΚΥ Αιγινίου, χωρίς να αναφέρεται προοπτική αντικατάστασής της και τοποθέτησης άλλου γιατρού στο ΚΥ Βέροιας!!!

Σε ό,τι αφορά τα νέα δεδομένα, ήδη έχουν ακυρωθεί εκ των πραγμάτων, προγραμματισμένα ραντεβού, ασθενείς – κάποιοι απ’ τους οποίους καρκινοπαθείς ή υποφέροντες από άλλες σοβαρές ασθένειες – είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Πρόκειται για μια αναστάτωση και απορρύθμιση στον ευαίσθητο τομέα της υγείας και σχολιασμοί έκαναν λόγο και για «εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων»…

Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης ήδη ανέλαβε πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος, δηλώνοντας την πλήρη αντίθεσή του με όλα αυτά που συμβαίνουν.

Ήδη υπήρξαν επικοινωνίες με αρμόδιους και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποια ειπώθηκαν και μερικά «γαλλικά», μπροστά στην άρνηση να γίνει κατανοητό και αποδεκτό το αυτονόητο.

«Δε θα μου αναστατώσουν το νομό», δήλωσε στο  Verinet, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν υπάρξει λύση σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων, θα θέσει άμεσα το θέμα στον αρμόδιο υπουργό.

Πέραν αυτού, το ζήτημα αναμένεται να τεθεί με την μορφή επερώτησης στη Βουλή.

Σχετικά: Βέροια: Ένα βήμα μπροστά, πολλά βήματα πίσω- Κλειστό το ακτινολογικό στο ΚΥ Βέροιας – Στο αέρα προγραμματισμένα ραντεβού!!!


Η απόφαση της 3ης ΔΥΠΕ

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ