Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Ακάρ: Η Ελλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει παράνομα 16 νησιά

 

Σε νέες, άκρως προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει συνθήκες και την κάλεσε να μείνει πιστή σε όσα έχει υπογράψει.

Προκαλεί ξανά ο Χουλουσί Ακάρ με δηλώσεις του για τα νησιά του Αιγαίου, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει διεθνείς συνθήκες.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του “Ελεύθερου Τύπου”, Μανώλης Κωστίδης, ο Ακάρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hürriyet αναφέρει: “Ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο. Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει τις συνθήκες. Παράλληλα με έναν τρόπο που Δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο ισχυρίζεται πως ο εναέριος της χώρος είναι 10 μίλια ενώ τα χωρικά της ύδατα φτάνουν τα 6 μίλια”

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας συνέχισε λέγοντας: “Περιμένουμε από την Ελλάδα που είναι και σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ να παραμείνει πίστη στις σχέσεις καλής γειτονίας και στις συνθήκες που έχει υπογράψει. Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς.

Στην Κύπρο, είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας, κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας”.

Υπενθυμίζεται πως πολύ πρόσφατα ο Ακάρ είχε θέσει και πάλι θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών. Συγκεκριμένα στις 23 Ιανουαρίου δήλωνε: “Αν και το καθεστώς των νησιών είναι αποστρατικοποιημένο, 16 από αυτά είναι εξοπλισμένα ενάντια στις συμφωνίες. Αναμένουμε από την Ελλάδα να ενεργήσει με βάση το διεθνές δίκαιο, τις συμφωνίες που έχει υπογράψει και τις σχέσεις καλής γειτονίας”.

Στον Ακάρ είχε απαντήσει τόσο το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του, όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, δηλώνοντας πως “ό,τι απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται”.

 

www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ