Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Αθανάσιος Ράντος ο νέος Πρόεδρος του ΣτΕ

 

Ο Αθανάσιος Ράντος, όπως αναμενόταν, είναι η πρόταση της κυβέρνησης για τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την εκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας και την παραίτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Την απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου να είναι ο Αθανάσιος Ράντος ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

“Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Δικαιοσύνης, επέλεξε για τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας τον μέχρι σήμερα αρχαιότερο Αντιπρόεδρό του, κ. Αθανάσιο Ράντο”, ανέφερε η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Αθανάσιος Ράντος: Για ένα ΣτΕ ανοιχτό στην κοινωνία και τον πολίτη
Ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αθανάσιος Ράντος, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, αφού ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε, τόνισε πως στόχος του είναι επί προεδρίας του το ΣτΕ να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και στον πολίτη.

«Ευχαριστώ την Πολιτεία, που, με το κατά το Σύνταγμα αρμόδιο όργανό της, το υπουργικό συμβούλιο, με τίμησε με το ανώτατο για την Δικαιοσύνη αξίωμα του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Για το σύντομο διάστημα που μου απομένει να ασκήσω τα νέα καθήκοντα μέχρι την αφυπηρέτηση, δεν μπορώ να υποσχεθώ στην Πολιτεία, την κοινωνία και τον πολίτη, τίποτα άλλο παρά ό,τι ήταν το αποκλειστικό ενδιαφέρον όλα αυτά τα 47 χρόνια: κάθε προσπάθεια και μόχθο για ένα δικαστήριο που, διατηρώντας το κύρος του και την περιωπή του, θα είναι ανοικτό στην κοινωνία και τον πολίτη και θα προσπαθεί να επιλύει αποτελεσματικά τις διαφορές, όπως αρμόζει σε κάθε δικαστήριο ευρωπαϊκής χώρας που σέβεται τον εαυτό του».

 

www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ