Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

ΑΔΕΔΥ Ημαθίας: Πανελλαδική Απεργία στις 18 Φεβρουαρίου - Το νομοσχέδιο που καταθέτει για ψήφιση η Κυβέρνηση είναι η συνέχιση των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010– 2019 (βίντεο)

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η ΑΔΕΔΥ Ημαθίας το πρωί της Παρασκευής στον Πολυχώρο Ελιά στη Βέροια.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε ενόψει της Πανελλαδικής Απεργίας της 18ης Φεβρουαρίου, όπου θα κατατεθεί για ψήφιση από τη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας Θεόδωρος Κακαγιάννης και η Γραμματέας Ελένη Γκόγκα.

Τον κ. Πάιδα καλοσώρισε ο κ. Κακαγιάννης, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους της απεργιακής κινητοποίησης στις 18 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Πάιδας στην ομιλία του σημείωσε: “Η απεργία γίνεται στα πλαίσια της κατάθεσης του υπο ψήφιση νομοσχεδίου για το νέο συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό νόμο της χώρας μας. Το οποίο δεν ταιριάζει στις προσδοκίες τις οποίες είχε το συνδικαλιστικό κίνημα και ειδικά η Συνομοσπονδία της ΑΔΕΔΥ για τους Δημοσίους υπαλλήλους γιατί οι συνταξιούχοι την περίοδο των μνημονιακών χρόνων της δεκαετίας του 2010 μέχρι το 2020 έχουν υποστεί απώλειες της τάξης του 20-50%. Υπάρχουν ορισμένες διορθώσεις, γιατί εμείς προσμέναμε, σίγουρα και με την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη και συμφωνα με το πρόγραμμα της ΝΔ ότι θα υπάρξει κατάργηση του Ν. Κατρούγκαλου, που ήταν από τις βασικές επιδιώξεις και τους στόχους της ΑΔΕΔΥ. Αντί αυτού, είδαμε έναν νόμο που έφερε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος κάνει ορισμένες μόνο διορθώσεις και σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι η κατάργηση του Ν. Κατρούγκαλου.”

Στη συνέχεια ο κ. Πάιδας έκανε εκτενή ανάλυση στις διαφορές που έχουν μεταξύ τους οι δυο νόμοι και κατέληξε επισημαίνοντας: “Η απεργία της Τρίτης δεν καλύπτει μόνο το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό θέμα αλλά και άλλα θέματα που είναι προμετωπίδα από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ όπως είναι το μισθολογικό, το οικονομικό των δημοσίων υπαλλήλων, η υποστελέχωση του δημοσίου τομέα.”


Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

 Βέροια - ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας - συνέντευξη τύπου 14/2/2020

 


Το νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010 – 2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για πλήρη κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16), ο οποίος επέφερε μειώσεις μέχρι και 350€ στις κύριες συντάξεις, αλλά αντίθετα τον εφαρμόζει πλήρως και τον ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο. Έτσι με τον Νέο Νόμο:

Διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με τον Ν4336/15 (τρίτο μνημόνιο). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων.

Διατηρούνται οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%.

Το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πιθανή πλήρη κατάργησή του μελλοντικά. Ταυτόχρονα ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ στο σύστημα και τα 7 δις αποθεματικά που έχει το ΕΤΕΑΕΠ.

Διατηρείται η λεηλασία, που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων.

Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας.

Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για καθιέρωση της 13ης και της 14ης σύνταξης, που περικόπηκε με τους με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους του 2010-2012.

Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ, για μείωση των ορίων ηλικίας τους, ούτε για τους εκπαιδευτικούς που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (Ν3075/02).

 

Απέναντι σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το νομοσχέδιο οφείλουμε να αντιδράσουμε. Η κοινωνική ασφάλιση αφορά, συνολικά, τη ζωή των εργαζομένων, τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού τους βίου και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την λεηλατήσει. Γι’ αυτό και ο μόνος δρόμος που μας απομένει για να ανατρέψουμε τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι ο δρόμος του αγώνα. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων.

Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ