Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: “Ασφάλεια στο διαδίκτυο” - Θετική η χρήση του αλλά να χρησιμοποιείται με μέτρο (βίντεο)

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) στις 11 Φεβρουαρίου 2020, ο Δήμος Βέροιας και η Αντιδημαρχία Παιδείας διοργάνωσαν Ημερίδα με θέμα: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο. Προστάτεψε τα βήματά σου στο Διαδίκτυο.»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια το πρωί του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου.

Τον συντονισμό της ημερίδας έκανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Βέροιας Συρμούλα Τζήμα, η οποία στον χαιρετισμό της μίλησε για τον σκοπό της ημερίδας, για το νομικό της πλαίσιο ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως “Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν φωνή και θα πρέπει να τους ακούμε.”

Στη συνέχεια για έναν σύντομο χαιρετισμό κλήθηκε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύσης Διαμαντόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η ανάγκη για επιμόρφωση σε τέτοια ζητηματα ειναι αναγκαια και απαραίτητη καθώς οι κίνδυνοι του διαδικτύου είναι πάρα πολλοί.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε η Ελένη Μπαμπαλώνα από το 39ο ΠΕΚΕΣ, εκπαιδευτικός, η οποία επεσήμανε πως το νεαρό της ηλικίας εγκυμονεί κινδύνους στη χρήση του διαδικτύου καθώς τα παιδιά είναι ευάλωτα λόγω έλλειψης γνώσης και μπορούν να φανούν εύκολος στόχος.

Έπειτα, τον λόγο πήρε η Γεωργία Γκανάτσιου εκ μέρους του ΚΕΣΥ Ημαθίας, η οποία ανέλυσε τον σημαντικό και υποστηρικτικό ρόλο του ΚΕΣΥ στην κοινωνία.

Τέλος, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Παρασκευή Αγγελή, ψυχολόγος στον Δήμο Βέροιας, επισημαίνοντας πως το διαδίκτυο πρέπει να είναι εργαλείο και όχι εμπόδιο.

Ακολούθησαν οι ομιλίες:

Ο Παπαπροδρόμου Γεώργιος,Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ - Πρώην Δ/ντής Δ/νσης  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ειδικός σε θέματα σε θέματα διαδικτύου και ασφαλούς πλοήγησης μίλησε για το θέμα:  «Ο Κυβερνοχώρος, ένα νέο περιβάλλον με τις προκλήσεις του»
Ο Νταφούλης Βάιος - Παιδοψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Δ/ντής Παιδιοψυχιατρικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσ/νίκης: μίλησε για το θέμα: « Παιδιά και Έφηβοι στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Παθογένεια και σύγχρονες προκλήσεις»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια από φωνές παιδιών υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ελένης Αναγνώστου.

 

Βέροια - Ημερίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο 15/2/2020

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ