Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας στα πλαίσια Πανελλαδικής απεργίας (βίντεο)

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ Ημαθίας το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια.

Ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας Θεόδωρος Κακαγιάννης και ο Αλέκος Μόσχος, μέλος της ΕΛΜΕ Ημαθίας.

Όπως τονίστηκε, με τον νέο νόμο, διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με τον Ν4336/15 (τρίτο μνημόνιο). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων. Διατηρούνται οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%. Το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πιθανή πλήρη κατάργησή του μελλοντικά. Ταυτόχρονα ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ στο σύστημα και τα 7 δις αποθεματικά που έχει το ΕΤΕΑΕΠ. Διατηρείται η λεηλασία, που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας. Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για καθιέρωση της 13ης και της 14ης σύνταξης, που περικόπηκε με τους με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους του 2010-2012.  Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ, για μείωση των ορίων ηλικίας τους, ούτε για τους εκπαιδευτικούς που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (Ν3075/02).

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

 Βέροια - ΑΔΕΔΥ απεργιακή κινητοποίηση 18/2/2020

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ