Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια – ΠΑΜΕ Ημαθίας: “Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση” - Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ωρολογίου (βίντεο)

 

“Η ασφάλιση είναι δικαίωμα”, τονίστηκε στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ Ημαθίας το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Ωρολογίου, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Απεργίας.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιπρόεδρος  του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Κούλα Χατζηθεοδωρίδου, η Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας, Βασιλική Αθανασιάδου, ο Σωτήρης Κοτσαμπασόπουλος από την Επιτροπή Αγώνα Αγροκτηνοτρόφων Αλεξάνδρειας, ενώ κύρια ομιλήτρια ήταν η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άννα Κοκοζίδου.

Μεταξύ άλλων, τονίστηκαν:
Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν ή θέλουν να το αντιμετωπίζουμε. Οι συντάξεις αποτελούν τη μια πλευρά προστασίας και της αξιοπρεπούς ζωής, μετά την εργασία μας! Το ασφαλιστικό όμως περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Από τις συντάξεις ως την ασφάλιση του μικρού παιδιού και τα εμβόλια του, τα φάρμακά μας όταν αρρωσταίνουμε. Περιλαμβάνει τις ιατρικές εξετάσεις, τις παροχές υγείας και πρόνοιας, την προστασία της μητρότητας, την προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες.
Για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και το κράτος τους οι δαπάνες αυτές από τη μια αποτελούν κόστος (μη μισθολογικό) γιατί μειώνουν τα κέρδη τους Γι’ αυτό όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα-κερδοφορία των επιχειρήσεων είχαν σταθερό προσανατολισμό την απαλλαγή από αυτή την υποχρέωση. Από την άλλη η ικανοποίηση της ανάγκης αυτής είναι χώρος για νέες επενδύσεις με τεράστια κερδοφορία.


Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Βέροια-ΠΑΜΕ συγκέντρωση πορεια διαμαρτυρίας για ασφαλιστικό 18/2/2020

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ