Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Μεξικό: Βρέθηκαν 24 πτώματα σε ομαδικό τάφο – Καρτέλ ναρκωτικών πίσω από την υπόθεση

 

Νέα φρικιαστική υπόθεση με ομαδικό τάφο ανθρώπων που αγνοούνταν, αποκαλύφθηκε στο Μεξικό.


Σύμφωνα με τις αρχές στην δυτική πολιτεία Μιτσοακάν, βρέθηκαν και ανασύρθηκαν 24 πτώματα ανθρώπων, σε μια υπόθεση που συνδέεται με τη δράση των καρτέλ των ναρκωτικών. Τα θύματα, από 20 ως 40 ετών, ανάμεσά τους και πέντε γυναίκες, βρέθηκαν σε ιδιοκτησία όπου γίνονται οικοδομικά έργα. Η διαδικασία εκταφής άρχισε την Παρασκευή, διευκρίνισε ο Άντριαν Λόπες, στέλεχος της πολιτειακής εισαγγελίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο εντοπισμός του ομαδικού τάφου έγινε με βάση συγκλίνουσες πληροφορίες από τις καταθέσεις υπόπτων που συνελήφθησαν για άλλη υπόθεση.

Η πολιτεία Μιτσοακάν, κόμβος της παραγωγής και του εμπορίου αβοκάντο στο Μεξικό, είναι μια από τις πολιτείες της χώρας με τα οξύτερα προβλήματα λόγω της δράσης των συμμοριών. Διάφορα καρτέλ μάχονται για τον έλεγχο των χρυσοφόρων οδών διακίνησης ναρκωτικών με προορισμό την αγορά των ΗΠΑ. Ο ομαδικός τάφος εντοπίστηκε στην κωμόπολη Κομάνχα, στον δήμο Κοενέο, σύμφωνα με τη πολιτειακή εισαγγελία.

Κατά επίσημα στοιχεία, έχουν εντοπιστεί πάνω από 3.000 μυστικοί ομαδικοί τάφοι που περιείχαν 5.000 και πλέον πτώματα στο Μεξικό από το 2006, όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Φελίπε Καλδερόν κήρυσσε τον λεγόμενο «πόλεμο των ναρκωτικών», αναπτύσσοντας τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας για να πατάξει τα καρτέλ των ναρκωτικών.

 


www.iefimerida.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ