Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Πέλλα – Κρύα Βρύση: Εσπερίδα με θέμα ‘Καλλιέργεια και θρέψη ακτινιδιάς, ροδάκινου και σταφυλιού Crimson (βίντεο)

 

Εσπερίδα με θέμα την καλλιέργεια και θρέψη ακτινιδιάς, ροδάκινου και σταφυλιού Crimson πραγματοποιήθηκε στην Κρύα Βρύση Πέλλας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Κρύας Βρύσης με την συνδιοργάνωση της Κοινότητας Κρύας Βρύσης και της εταιρείας λιπασμάτων “Θεόφραστος”.

Πριν την έναρξη των εισηγήσεων, χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρύας Βρύσης Ανδρέας Βλάχος, ενώ τον συντονισμό της εσπερίδας έκανε ο ερευνητής Ανθοκομίας του ΕΛΓΟ “Δήμητρα”, Γεώργιος Τσοκτουρίδης.

Η πρώτη εισήγηση έγινε από τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας λιπασμάτων “Θεόφραστος”, Τάσο Παππά με θέμα "Η χρήση των υγρών οργανικών λιπασμάτων στη Δενδροκομία" και ακολούθησαν ο Θωμάς Σωτηρόπουλος από το τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δέντρων Νάουσας με θέμα “Παρουσίαση αποτελεσμάτων πειραματικών λίπανσης στην ακτινιδιά” και ο καθηγητής της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεώργιος Νάνος, με θέμα “Λίγα για τη λίπανση δέντρων και αμπέλου”.

 

Βίντεο από την εσπερίδα σε λίγο..

 

Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε πάνω στην εικόνα:

Πέλλα – Κρύα Βρύση: Εσπερίδα με θέμα ‘Καλλιέργεια και θρέψη ακτινιδιάς, ροδάκινου και σταφυλιού Crimson 21/2/2020

 

Η εταιρεία ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ

Η εταιρεία ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία της το 2004, όπως την είχε οραματιστεί ο ιδρυτής και υπεύθυνος γεωτεχνικός Παππάς Αναστάσιος. Η σειρά προϊόντων που σήμερα προσφέρουμε, έχει τελειοποιηθεί νωρίτερα στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ήδη το 1994 ξεκίνησαν οι πρώτες πειραματικές εφαρμογές σε διάφορες καλλιέργειες στην Κορινθία, Κρήτη αλλά και σιγά σιγά σε ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Σε συνεργασία με παραγωγούς, γεωπόνους, ερευνητικούς φορείς όπως ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ, το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και παλαιότερα το «WYE College University of London», τα Υγρά Οργανικά Λιπάσματα ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ μελετήθηκαν σε διάφορες καλλιέργειες όπως κηπευτικά, δένδρα και επιτραπέζια σταφύλια σε πρώιμες και όψιμες περιοχές. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύχθηκαν τα καλλιεργητικά πρωτόκολλα της εταιρείας ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ, καλύπτοντας τα περισσότερα και σπουδαιότερα είδη καλλιεργειών της χώρας μας, με στόχο την ασφαλή μεγιστοποίηση της παραγωγής και ποιότητας των προϊόντων.

Η παρασκευή των Υγρών Οργανικών Λιπασμάτων  ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ακολουθεί τις υψηλότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ενώ οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται προέρχονται κυρίως από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Αυστρία). Τα Υγρά Οργανικά Λιπάσματα ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ παρασκευάζονται κυρίως από οργανικές βρώσιμες πρώτες ύλες και φυτικά εκχυλίσματα στα οποία βασίζονται, έχοντας ως αποτέλεσμα να εφοδιάζουν τα φυτά με αμινοξέα, βιταμίνες, σάκχαρα και μακρο-μικροστοιχεία. Αυτός ο συνδυασμός μας αποδίδει πρωιμότητα, μέγιστη ποσοτική και ποιοτική σοδειά, ενώ έχει βρεθεί μέσα από πειραματικές διαδικασίες η αύξηση της αντοχής των φυτών στο ψύχος και τη UV-ακτινοβολία.

Τα προϊόντα της εταιρείας  ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ στοχεύουν στην καλύτερη ανάπτυξη του φυτού, με την ενδυνάμωση των αμυντικών του μηχανισμών, μεγιστοποιώντας τις διεργασίες φωτοσύνθεσης και αναπνοής.

 

Εγκαταστάσεις

Οι νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας Υγρών Οργανικών Λιπασμάτων ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Κορίνθου, στη θέση Λούτσα ή Παπά, ή Κοσμά στα Εξαμίλια Κορινθίας, σε οικόπεδο 8,6 στρεμμάτων.

Οι εγκαταστάσεις ξεκίνησαν να οικοδομούνται με ιδία κεφάλαια της εταιρείας ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ, την άνοιξη του 2015 και ολοκληρώθηκαν στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Το κτίριο περιλαμβάνει συνολική έκταση 900 m2 με σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα,τοίχους από οπτοπλινθοδομή και τελική επιφάνεια από τριπτό κονίαμα.

Η στέγη στο χώρο της παραγωγής είναι κατασκευασμένη από μεταλλικό πάνελ με μόνωση 8 cm. Το δάπεδο στο χώρο των γραφείων είναι από τεχνητές πλάκες (πλακίδια και μάρμαρα) και ο χώρος παραγωγής από βιομηχανικό δάπεδο. Έχουν τηρηθεί πλήρως οι πολεοδομικοί και βιομηχανικοί κανονισμοί σύμφωνα με το Υπουργείο Βιομηχανίας και όλες οι προδιαγραφές για την Προστασία του Περιβάλλοντος, των εργαζομένων και την πυρασφάλεια όλων των εγκαταστάσεων. Ο προαύλιος χώρος του κτιρίου αποτελείται από μπετό επιφάνειας 1500 m2.

Στα παρτέρια και τον υπαίθριο χώρο γύρω από το κτίριο, προβλέπεται να δημιουργηθεί ένας μικρός βοτανικός κήπος με φυτά της Ελληνικής χλωρίδας (αρωματικά, φαρμακευτικά, παραδοσιακές ποικιλίες οπωροφόρων, αμπέλου κλπ), σε συνολική έκταση 6 στρεμμάτων. Οι εγκαταστάσεις είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να επιτρέπουν τη συλλογή του βρόχινου νερού για τις ανάγκες άρδευσης του εξωτερικού χώρου.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, τους συνεργάτες της, τα λιπάσματα, οδηγούς λίπανσης και έρευνες, θα βρείτε στη σελίδα της εταιρείας ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ  https://theofrastos.com/

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ