Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Λίγες ώρες αναβολή πριν τους γκρεμίσουν το σπίτι…..

 

Στιγμές έντονα φορτισμένες και την αγανάκτηση και το παράπονο να ξεχειλίζει, εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τρίτης στις παρυφές της Βέροιας, στην έξοδο προς Κοζάνη.

Συνεργείο και μηχάνημα έργου, παρουσία δικαστικού επιμελητή, ξεκίνησαν την κατεδάφιση της περίφραξης διώροφης μονοκατοικίας η οποία κινδυνεύει άμεσα με κατεδάφιση, αν εφαρμοστεί αυτό που επιχειρείται.

Όλα αυτά μπροστά στα μάτια των ηλικιωμένων ιδιοκτητών και των δυο παιδιών της οικογένειας που εκλιπαρούσαν, έστω και την τελευταία  στιγμή να βρεθεί μια λύση ώστε να μην μείνει η οικογένεια στο δρόμο!!!

Όπως λένε, στα αλλεπάλληλα αιτήματα που έθεσαν στους «αρμόδιους» η αντιμετώπιση που έτυχαν ήταν ψυχρή και υπηρεσιακή. Θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις!!!!

Οι περίφημες «αποφάσεις» αφορούν εφαρμογή ρυμοτομικού σχεδίου και ταυτόχρονη εφαρμογή των τοπογραφικών ιδιοκτησιών οικοπέδων. 

Η ιστορία ξεκινάει από παλιά, αλλά το πρωί της Τρίτης παίχτηκε η τελευταία πράξη του έργου. 

Συνεργείο (στο οποίο συμμετείχε και πρώην δημοτικός σύμβουλος) και μηχάνημα έργου, παρουσία δικαστικού επιμελητή, πήγαν στο σημείο για να προβούν στην κατεδάφιση!!!

Τελικά, μπροστά στις παρακλήσεις και στην απόγνωση των ιδιοκτητών, σταμάτησαν κάθε  εργασία και αποχώρησαν, μη αντέχοντας και οι ίδιοι να γκρεμίζουν σπίτι συμπολίτη τους.

Όπως λένε οι ιδιοκτήτες, ζήτησαν από το Δήμο να αποζημιωθεί η ιδιοκτήτρια για τα 40 περίπου τετραγωνικά μέτρα που – σύμφωνα με την εφαρμογή του σχεδίου – ανήκουν σε όμορη ιδιοκτήτρια, κάτι που δεν έγινε δεκτό. 

Η ίδια φέρεται ότι ζήτησε ένα ποσό αναντίστοιχο με την πραγματική αξία της έκτασης, το οποίο είναι αδύνατο να μπορέσει να καταβάλει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Έτσι όλα οδεύουν προς μια κατεδάφιση που θα επιφέρει την αδυναμία χρήσης του ορόφου του διώροφου σπιτιού, αλλά θέτει σοβαρά προβλήματα στατικότητας του ίδιου του κτηρίου, καθώς επίκειται να κατεδαφιστεί και κεντρική κολώνα στήριξης. 

Χάριν στην ανθρώπινη ευαισθησία των ανθρώπων που πήγαν να κάνουν – αλλά τελικά δεν προχώρησαν – στην κατεδάφιση, δόθηκε μια μικρή παράταση λίγων ωρών, μέχρι το πρωινό της επόμενης μέρας.

Προφανώς οι «αποφάσεις» είναι πάνω από τους ανθρώπους….

Από την πλευρά της η δικαιούχος του συγκεκριμένου τμήματος οικοπέδου δηλώνει ότι επέδειξε καλοπροαίρετη διάθεση έναντι των ιδιοκτητών της μονοκατοικίας η οποία διάθεση όμως δεν εκτιμήθηκε και ότι εξ αιτίας των ιδιοκτητών της μονοκατοικίας δεν επήλθε κάποια συμβιβαστική λύση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ