Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Ο Λεόντιος Πετμεζάς εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος “Ο Απελλής”

 

O ιστορικός  τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς  εξελέγει  πρόεδρος στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος ‘’Ο Απελλής’’.

Το  υπόλοιπο σώμα  του νέου  διοικητικό συμβούλιου που προέκυψε από τις  εκλογές  που διενεργήθηκαν συγκροτείτε  από τους εικαστικούς δημιουργούς:

Ρουμπίνη Παπαλεξοπούλου ,Αντιπρόεδρο, Τάσο Πάππα,Γενικό Γραμματέα, Ινώ Πάππα,Ειδική Γραμματέα, Χριστίνα Xαλιορή ,Ταμία, Καλλιόπη Γεωργούλα ,Αναπληρωτή Ταμία, Καίτη Πανάγου, Κοσμήτορα ,  Ειρήνη Παρασκευαιδου, Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων, Γιώργο Σαρλή ,Μέλος Τάκη Καρατζά ,μέλος,  Καίτη Τύμη, Μέλος.

Επίσης εκλέχτηκαν :
Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο  οι :  Ελευθερία Μάντζιου-Τζιάλλα,Πρόεδρος,  Θάλεια Αληφραγκή ,Μέλος, Κλεοπάτρα Μανάτου ,Μέλος
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή : Γεώργιος  Mπαρτζιώκας,Πρόεδρος , Ματίνα Βαρλάμου,μέλος, Νικολέτα Τσάκου ,μέλος.

Ο ιστορικός  Σύλλογος που ιδρύθηκε το 1985 αριθμεί πανελλαδικά περισσότερα από 525 μέλη .Στους κόλπους του βρίσκονται  επαγγελματίες και ερασιτέχνες  καλλιτέχνες , με σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και άλλων πόλεων της Ελλάδας  καθώς και απόφοιτοι  αντίστοιχων  σχολών  του εξωτερικού,  των  αναγνωρισμένων   Σχολών Δοξιάδη, Βακαλό και άλλων, καλλιτέχνες  με  ελεύθερες σπουδές σε καθηγητές  , σε Πνευματικά κέντρα Δήμων, και αυτοδίδακτοι. Επίσης  καλλιτέχνες με τεράστια  πορεία στα Ελληνικά και διεθνή  εικαστικά δρώμενα . Μεγάλος αριθμός μελών  του ανήκουν  στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.                                         

Κατά την διάρκεια της πολύχρονης ,γόνιμης παρουσίας και  λειτουργικής  διαδρομής  του  ο Σύλλογος  που αποτελεί ουσιαστικά  φυτώριο  τέχνης και πολιτισμού διοργάνωσε  και συνεχίζει  μέχρι σήμερα  να παρουσιάζει αρκετές  ομαδικές εκθέσεις Ζωγραφικής - Αγιογραφίας - Γλυπτικής - Μικρογλυπτικής - Ξυλογλυπτικής - Βιτρώ και Χειροτεχνίας, σε  Πνευματικά και Πολιτιστικά  Κέντρα  Δήμων της  Αττικής και σε άλλους χώρους . Έχει στο ενεργητικό του  διαλέξεις , μουσικές, καλλιτεχνικές και πνευματικές εκδηλώσεις ,μαθήματα ζωγραφικής, συνεστιάσεις και χορούς . Απευθύνεται σε αναγνωρισμένους δημιουργούς αλλά και   σε κάθε άνθρωπο που τον συγκινεί η ιδέα  να εκφράζεται μέσα από τις μορφές  και τις πράξεις της τέχνης , σε κάθε άνθρωπο  που πιστεύει στην μεγάλη πολιτισμική αξία της .                                                                   

Ο Σύλλογος κατά καιρούς  έχει απονείμει  αναμνηστικές πλακέτες «τιμής ένεκεν» σε προέδρους του , αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια σε μέλη του και σε διακεκριμένες προσωπικότητες για την προσφορά τους στην τέχνη.   Οι ποικίλες  δραστηριότητές του που χαρακτηρίζονται από αθρόα προσέλευση  και επισκεψιμότητα  δημοσιοποιούνται  συχνά στα  έντυπα και ηλεκτρονικά  ΜΜΕ. 

   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ