Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Σε καραντίνα ο μισός πλανήτης! Συναγερμός σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία – Η επιδημία εξαπλώνεται στις ΗΠΑ

 

Πρωτόγνωρες καταστάσεις  ζει η ανθρωπότητα, καθώς η πανδημία κορωνοϊού εξαπλώνεται ταχύτατα και ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός βρίσκεται ουσιαστικά σε καραντίνα, ενώ η οικονομία απορρυθμίζεται και ανακύπτουν τεράστια κοινωνικά προβλήματα – τα οποία  θα ενταθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Έρημες πόλεις, κλειστά σύνορα και έκτακτα μέτρα σε ημερησία διάταξη συνθέτουν το σκηνικό που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει ο πλανήτης.
Αυτή τη στιγμή, τα κρούσματα παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα 154.000, ενώ οι νεκροί είναι πάνω από 5.700.

Σε δεινή θέση βρίσκεται η Ιταλία, η οποία αποτελεί τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση έχει λάβει πρωτοφανή μέτρα. Τα σχολεία και τα καταστήματα έχουν κλείσει, μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για μετάβαση σε εργασία και επιστροφή, καθώς  και για προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης. απαγορεύονται μετακινήσεις των κατοίκων.

Ωστόσο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξάνονται με ρυθμό χιονοστιβάδας. Το Σάββατο επιβεβαιώθηκαν 3.497 νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τα 21.157. Οι νεκροί από την επιδημία έχουν υπερβεί σήμερα τους 1.500.  Μόνο το τελευταίο 24ωρο 175 ασθενείς εξέπνευσαν.
 Στο επίκεντρο η πόλη Μπέργκαμο, στη βόρεια Ιταλία, όπου γίνεται μία κηδεία ανά μισή ώρα!

Σε έξαρση βρίσκεται η πανδημία και στην Ισπανία, όπου επιβεβαιώθηκαν χθες 70 νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός τους  έφθασε τα 190. Μεταξύ αυτών και η σύζυγος του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ.

Η κυβέρνηση έθεσε τη χώρα σε καθεστώς συναγερμού, υιοθετώντας αυστηρά μέτρα και περιορίζοντας τις κινήσεις των πολιτών.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται πως οι πολίτες μπορούν να κινούνται στους δρόμους και τους δημόσιους χώρους μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα, φάρμακα και βασικά είδη ανάγκης, για να ζητήσουν βοήθεια από κέντρα υγείας, για να μεταβούν στη δουλειά τους και να επιστρέψουν στο σπίτι, για να βοηθήσουν ηλικιωμένους ή ανήλικους, και όσα άτομα εξαρτώνται από αυτούς -δηλαδή μόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Λουκέτο σε καταστήματα έβαλε και η Γαλλία, όπου τα κρούσματα αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς. Από χθες έκλεισαν καταστήματα, εστιατόρια και χώροι ψυχαγωγίας. Εξαιρούνται καταστήματα τροφίμων,  φαρμακεία και πρατήρια καυσίμων.
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς παραμένουν σε λειτουργία, αλλά οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τη χρήση τους.
Χθες επιβεβαιώθηκαν 800 νέα κρούσματα και οι ασθενείς ανήλθαν σε 4.499, ενώ οι νεκροί είναι 91.

 Πείσθηκε και ο Τραμπ!

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ -ο οποίος μέχρι πρότινος χαρακτήριζε «απάτη» την πανδημία κορονοϊού- κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ο ίδιος υπεβλήθη σε τεστ, που απέβη αρνητικό. Προέτρεψε μάλιστα τις μεγάλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Apple και να κλείσουν τα καταστήματά τους.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι μέχρι στιγμής 53 στις ΗΠΑ. Ο αριθμός θεωρείται μικρός σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό, αλλά ο πανικός απλώνεται γρήορα και ο κόσμος συνωστίζεται στα σουπερμάρκετ για να αποθεματοποιήσει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Πολύωρες καθυστερήσεις σημειώνονται στα μεγάλα αεροδρόμια, όπου  διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε επιβάτες που έρχονται από το εξωτερικό.
 Οι επιβάτες είναι Αμερικανοί πολίτες που επιστρέφουν. Για πολίτες πολλών άλλων χωρών ισχύει απαγόρευση εισόδου στη χώρα – η οποία θα επεκταθεί και στους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

 

www.sofokleousin.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ