Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Συνεδρίασε κανονικά η Οικονομική Επιτροπή – Αποχώρησε ο Τροχόπουλος – «Απολύτως αντιφατική η δια ζώσης συνεδρίαση»

 

Το πρωί της Δευτέρας συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση που στάλθηκε στις 12 Μαρτίου.

Παρόλου που μεσολάβησαν ραγδαίες εξελίξεις και μέτρα με το θέμα του κορωνοϊού, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κανονικά, με τη μόνη διαφοροποίηση ότι έγινε όχι στο γραφείο του αρμόδιου αντιδημάρχου, όπως καθιερώθηκε να γίνεται, αλλά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με τα μέλη της Επιτροπής να κάθονται σε απόσταση μιας κενής καρέκλας μεταξύ τους.

Τη διαμαρτυρία του για τον τρόπο αυτό συνεδρίασης εξέφρασε ο Δημοτικό Σύμβουλος, Κωνσταντίνος Τροχόπουλος ο οποίος και αποχώρησε, αφού πρώτα κατέθεσε εγγράφως κείμενο διαμαρτυρίας για την μη τήρηση των κανόνων που έχουν τεθεί σε ισχύ σχετικά με την προστασία των πολιτών.

 

Αναφέρει η γραπτή δήλωση: 

Κύριε Πρόεδρε,

μετά τις πρόσφατες εξελίξεις σε ό,τι αφορά  την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας και με δεδομένο ότι οι αρμόδιες αρχές (υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ) λαμβάνουν διαρκώς περαιτέρω αναγκαία μέτρα για την προστασία από τη διάδοσή του στους κλειστούς χώρους,  θεωρώ ότι είναι απολύτως αντιφατική η υπό τα νέα δεδομένα διά ζώσης συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα, πολλώ δε μάλλον όταν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί όπως προβλέπεται είτε δια περιφοράς είτε με τηλεδιάσκεψη με κάθε πρόσφορο τρόπο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (Άρθρο 10 ΦΕΚ 55/Α/11.03.2020 /ΠΝΠ 55/2020 «Κατεπείγουσες διατάξεις για τη λειτουργία Δήμων και Περιφερειών κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19», σε συνδυασμό με την παρ. 5 του άρθρου 67 και την παρ. 1 του άρθρου 167 του ν. 3852/2010).

Εν όψει των ανωτέρω σε ένδειξη διαμαρτυρίας  αποχωρώ από την παρούσα συνεδρίαση χωρίς να συμμετέχω στη συζήτηση και στην ψηφοφορία των επιμέρους -τακτικών και έκτακτων- θεμάτων.

 

Με τιμή,
Τροχόπουλος Κωνσταντίνος

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ