Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Στέλλα Αραμπατζή: "Η κρίση αυτή ας είναι αφορμή να καταλάβουμε ότι το σύστημα υγείας έχει άπειρα κενά"

 

“Η κρίση αυτή ας είναι αφορμή να καταλάβουμε ότι το σύστημα υγείας έχει άπειρα κενά και μπορούμε έστω και αργά να γίνουμε καλύτεροι” επισημαίνει με ανάρτησή της στο fb η Βιοπαθολόγος – Μικροβιολόγος MD Msc, Στέλλα Αραμπατζή, κάνοντας παράλληλα τη δική της τοποθέτηση σχετικά με την αναγκαιότητα των μοριακών εξετάσεων.

 

Στέλλα Αραμπατζή: 

"Ήρθε η ώρα που όλοι οι κλινικοί ιατροί μπήκαν στην λογική της αναγκαιότητας μοριακών εξετάσεων.Ειναι πολύ σημαντικό για τα στατιστικά δεδομένα που βγάζουμε να ελέγχουμε με μοριακή εξέταση όλα τα πιθανά κρούσματα όπως γινόταν στην Κίνα και γίνεται στην Γερμανία και στην Κορέα.Τα πανεπιστημιακά κέντρα που εκτελούν τις εξετάσεις εχουν υπερκορεσθεί ενώ οι ιδιώτες δεν εχουν πλέον αντιδραστήριο για να εκτελέσουν την εξέταση.

Έχω λοιπόν να πώ τα εξής:

1)Πρώτον στην Ελλάδα είμαστε πολλά χρόνια πίσω στην διάγνωση καθώς στο εξωτερικό σε όλα τα νοσοκομεία το ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ-ΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ λειτουργεί κυρίως με μοριακές κ όχι με συμβατικές μεθόδους.Οφελος: ταχύτητα κ εγκυρότητα.

2) Είναι ακριβές, απαιτούν χωριστούς χώρους κ εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να μη γίνει επιμόλυνση - μεταφορά γενετικού υλικού στο χώρο.

3) ΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΣΑΝ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ πχ οτι ενα παιδι εχει μηνιγγιτιδόκοκκο σε 2 ωρες κ οχι σε 2-3 μέρες, θα είχαμε τη δυνατότητα να κανουμε τεστ κορονοιου σε όλα τα νοσοκομεία ..να δίνουμε αυθημερόν απάντηση για HIV, HCV και αντιρετροικη αγωγή βάση γονοτύπου...ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΜΕΤΡΑΜΕ VIT D3!!!!!

Η ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΗ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΕΙΡΑ ΚΕΝΑ Κ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΣΤΩ Κ ΑΡΓΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ"

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ