Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

«Το κόκκινο ποτάμι» - Πως έγιναν τα γυρίσματα στη Βέροια (βίντεο)

 

Σκηνές γυρισμένες στη Βέροια περιλαμβάνουν τα επόμενα επεισόδια της υπέροχης τηλεοπτικής σειράς «Το κόκκινο ποτάμι».

Μια τηλεοπτικής σειράς σε κινηματογραφική φόρμα, η κραυγή του Ποντιακού Ελληνισμού, γεγονότα σχεδόν άγνωστα στην Ελληνική ιστορία.

Τα γυρίσματα στη Βέροια έγιναν στα μέσα Σεπτεμβρίου στην Κυριώτισσα και στην περιοχή της Μπαρμπούτας, στην Εβραϊκή συνοικία και στην παρόχθια περιοχή του Τριποτάμου, δε μια «ανοιχτοσιά» που επιλέχθηκε στη φιλική συνεργασία που είχαμε με το συνεργείο.

Πλάνα από τα γυρίσματα της 13ης Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Μπαρμπούτας περιλάμβανε το 23ο επεισόδιο που προβλήθηκε, ενώ ακόμη περισσότερες σκηνές περιλαμβάνουν τα επόμενα επεισόδια.

Παρακολουθήσαμε και καταγράψαμε στιγμές από τα γυρίσματα. Στιγμές «back stage» όπως συνηθίζεται να λέγονται, με πρωταγωνιστές όλον αυτόν τον κόσμο που δουλεύει πίσω από τις κάμερες για να βγει το αποτέλεσμα που παρακολουθούμε τις οθόνες μας.

Εκείνο που εντυπωσίασε κατά την παρακολούθηση των γυρισμάτων, ήταν ένας ο απόλυτος επαγγελματισμός του πολυπληθούς συνεργείου. Ο καθένας έκανε τη δουλειά του, ήξερε ποια είναι η δουλειά του και υπήρχε μια άψογη μετάβαση εντολών μέχρι την υλοποίησή τους.

Γυρίσματα σε ανοιχτούς χώρους, με παρουσία κοινού. Παρ’ αυτά, τα μέλη του συνεργείου είχαν μια υποδειγματική ευγένεια και κατανόηση απέναντι σε όλον αυτόν τον κόσμο που γέμισε το χώρο από ενδιαφέρον, από «περιέργεια»… Ήταν η πρώτη φορά που η Βέροια φιλοξενούσε ένα τέτοιο γεγονός και συμβάλλοντας μάλιστα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην επιτυχία του. 

Στο τέλος κάθε επεισοδίου η παραγωγή της υπέροχης τηλεοπτικής σειράς υπάρχει μια μακρά σειρά από πρόσωπα και φορείς στους οποίους εκφράζονται ευχαριστίες. 

Βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου, ο χώρος γεμάτος από «Πόντιους» και «Τούρκους», μέλη τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων και θεατρικών ομάδων. Μαζί και κάποιοι από τους πρωταγωνιστές που το κοινό τους αποκαλεί πλέον με τα ονόματα που έχουν στη σειρά. Ο «Οσμάν», ο «Ισμαήλ», ο «Θέμης», ο «Μητροπολίτης Γερμανός», η «Μαγδαληνή»…

Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης δίνει τον «βηματισμό» και το γενικό πρόσταγμα. Με αντοχές έφηβου και παροιμιώδη ηρεμία.

Όπως λέει σε συνέντευξη  που μας έδωσε λίγο πριν τα…μεσάνυχτα, δεν υπάρχουν «πρωταγωνιστές» και «κομπάρσοι», αλλά για τον ίδιο όλοι είναι πρωταγωνιστές τη στιγμή που συμμετέχουν έστω σε μια σκηνή.

Είχε σκοτεινιάσει, με τα γυρίσματα να έχουν ξεκινήσει από το πρωί. Μόλις είχε ολοκληρωθεί η σκηνή που γυρίστηκε στο υπόγειο της Συναγωγής. 

Ο κ. Μανουσάκης τις γεμάτες από πλήθος εξέδρες και με ευγένεια μίλησε στον κόσμο που παρακολουθούσε, παρουσίασε και ευχαρίστησε πρωταγωνιστές και «πρωταγωνιστές», μπροστά και πίσω από τις κάμερες και στο τέλος ευχαρίστησε το κοινό που με την παρουσία του στηρίζει την προσπάθεια!!!!

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, μετά την ολοκλήρωση μιας ακόμη σκηνής, ο σκηνοθέτης φωνάζει «στοπ…τέλειο»!!! και όλοι νομίζουν ότι τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί.

Ο Μανούσος Μανουσάκης πηγαίνει προς την άλλη πλευρά του χώρου λέγοντας με χαμόγελο… «Πάμε… Η μέρα τώρα αρχίζει»!!!!

Όλο το επιτελείο μεταφέρεται στην είσοδο προς άλλη την πλευρά, μεταφέρεται όλος ο εξοπλισμός και στήνεται το νέο σκηνικό.

Είναι το γύρισμα της σκηνής με τον «Θέμη», μια συνταρακτική σκηνή. Ο Μανουσάκης δίνει οδηγίες στον – κατά κόσμο – Αργύρη Πανταζάρα, το οποίο και ο ίδιος αποκαλεί «Θέμη»!!!

Ενδιάμεσα μας μίλησαν ο «Οσμάν», κατά κόσμον Λάμπρος Κτεναβός – και ο «δικός μας», ο Λευτέρης Κορυφίδης…

Η σκηνή ολοκληρώνεται με τον κ. Μανουσάκη να είναι ευχαριστημένος….

Είναι ήδη μεσάνυχτα….

Ο κ. Μανουσάκης επιστρέφει στο χώρο με υπομονή, διάθεση και κυρίως, ευγένεια για να μας παραχωρήσει τη συνέντευξη που ζητήσαμε….

Παρακολουθήσαμε και καταγράψαμε  όλη την όμορφη «περιπέτεια» των γυρισμάτων. Το μοντάζ έγινε όχι με βάση την τεχνική αρτιότητα των λήψεων, αλλά θέλοντας να αποδώσει την ατμόσφαιρα.

Οι λήψεις έγιναν ακολουθώντας τον ρυθμό της παραγωγής με στόχο να βάλουν τον θεατή   στη θέση του κοινού που βλέπει αυτά που δεν θα δει στην οθόνη κατά την προβολή των επεισοδίων.


Ρεπορτάζ: Σοφία Βέιου - Δ. Καρολίδης


Βέροια - Το κόκκινο ποτάμι - γυρίσματα στην Μπαρμπούτα 15/9/2019

 

Βέροια - Το κόκκινο ποτάμι - γυρίσματα στην Μπαρμπούτα 13/9/2019

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ