Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Μανούσος Μανουσάκης: ‘Έχουμε δικαίωμα να αγαπάμε την πατρίδας μας χωρίς να φοβόμαστε μην μας πούνε φασίστες» - Η συνέντευξη στα γυρίσματα στη Βέροια (βίντεο)

 

Η συνέντευξη δόθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα μιας μέρας που τα γυρίσματα ξεκίνησαν από το πρωί. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Μανουσάκης είχε την ευγένεια και τη διάθεση να μας μιλήσει για τη σειρά, αλλά και για θέματα που έχουν σχέση με τη σειρά, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «λαός που δεν ξέρει την ιστορία του, δεν έχει μέλλον».

Η Βέροια επιλέχθηκε σαν ένας από τους χώρους των γυρισμάτων γιατί είναι μια πόλη που κατόρθωσε να διασώσει ένα κομμάτι της αρχιτεκτονικής μνήμης.

Εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την στήριξη που είχε από το κοινό της πόλης, 

Για την επιλογή του να δίνει ευκαιρίες σε νέους ηθοποιούς, ο σκηνοθέτης είπε ότι « ο νέος ηθοποιός είναι πηγή έμπνευσης. Ο αυθορμητισμός του είναι μαθήματα…», υπογραμμίζοντας παράλληλα και την αξία των πιο γνωστών και έμπειρων ηθοποιών που συμμετέχουν.

Δεν δέχεται την έννοια «κομπάρσος» ως κάτι «δεύτερο». Ο καθένας είναι πρωταγωνιστής, ακόμη και στα δευτερόλεπτα που περνάει στην οθόνη.

Όσο για τα …ευρύτερα θέματα ιστορίας, η σειρά δίνει ένα κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας άγνωστο. Συνέπεσε να υλοποιηθεί με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού, αλλά δεν είναι μια δουλειά «επετειακή»… Η ιδέα υπήρχε εδώ και τέσσερα χρόνια…

Στην ερώτηση για ενδεχόμενες αντιδράσεις, όπως συνέβη στο παρελθόν σε συγκεκριμένη ταινία με ανάλογο θέμα, ο σκηνοθέτης υπογράμμισε ότι «αυτή είναι η ιστορία», συμπληρώνοντας ότι «η πολιτική της ανεκτικότητας είχε πάντα ολέθρια αποτελέσματα»

 

Όλη η συνέντευξη

 

Βέροια - Το κόκκινο ποτάμι - συνέντευξη του Μανούσου Μανουσάκη 15/9/2019

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ