Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Προς αναβολή οι Ολυμπιακοί Αγώνες! Δεν στέλνει αθλητές ο Καναδάς

 

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της εν μέσω… κορονοϊού αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο το καλοκαίρι μπορεί να μη γίνουν. Οι φωνές για αναβολή «φουντώνουν» και σε μια πρωτοφανή απόφαση, ο Καναδάς ανακοίνωσε ήδη ότι δεν θα στείλει αθλητές.

Ο κορονοϊός αλλάζει τα πάντα, θερίζει ζωές και δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστους τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Όλα δείχνουν πως η ιστορική στιγμή της απόφασης να μη γίνουν οι Αγώνες είναι όλο και πιο κοντά. 

Η απόφαση να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες «μπορεί να γίνει αναπόφευκτη» αν η πανδημία του κορονοϊού συνεχίσει να εξαπλώνεται κατά τρόπο που καθιστά ανέφικτο να γίνει η διοργάνωση υπό ασφαλείς συνθήκες, αναγνώρισε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Νωρίτερα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι εντείνει τους «σχεδιασμούς» της για κάθε «σενάριο» όσον αφορά στους αγώνες στο Τόκιο, συμπεριλαμβανομένης της αναβολής τους, καθώς ο κορονοϊός δεν σταματά να εξαπλώνεται.

Ο Άμπε σημείωσε πως η απόφαση της ΔΟΕ συνάδει με τη θέση πως οι Αγώνες θα μπορούσαν να διεξαχθούν κανονικά, αλλά μόνο πλήρεις. «Αν αυτό γίνει δύσκολο, μπορεί να μην έχουμε καμία άλλη επιλογή παρά να εξετάσουμε την αναβολή των Αγώνων, με δεδομένη την αρχή πως προέχει η υγεία των αθλητών», πρόσθεσε, μιλώντας στη Βουλή.

«Η ακύρωση των Αγώνων αποκλείεται», επέμεινε ο Άμπε. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας πρόσθεσε ότι εξέφρασε τη θέση του στον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων της ιαπωνικής πρωτεύουσας, τον Γιοσίρο Μόρι, το απόγευμα της Κυριακής, ο οποίος κατόπιν συζήτησε το ζήτημα με τον πρόεδρο ΔΟΕ της Τόμας Μπαχ.

Ο Άμπε έκρινε ακόμη ότι το καλύτερο θα ήταν η απόφαση της ΔΟΕ να ληφθεί και να κοινοποιηθεί στο Τόκιο το συντομότερο δυνατόν.

 

Ο Καναδάς δεν… πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σε μια απόφαση που δεν έχει προηγούμενο, ο Καναδάς αποφάσισε να μη στείλει αθλητές του στην Ιαπωνία, στην περίπτωση που η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά.

Ο Καναδάς «έλαβε τη δύσκολη απόφαση να μη στείλει ομάδες» αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσαν η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Οι δύο επιτροπές «καλούν επειγόντως τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας» να λάβουν την απόφαση «να αναβληθούν οι Αγώνες για έναν χρόνο», τονίζεται σε κοινή ανακοίνωσή τους, κάτι που όπως αναφέρεται υποστηρίζουν επίσης επιτροπές των αθλητών, εθνικοί αθλητικοί οργανισμοί και η κυβέρνηση του Καναδά.

Ο Καναδάς μετρά 20 θανάτους από τον κορονοϊό (σ.σ. 24 ώρες πριν ήταν 13 τα θύματα), ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων επίσης κατέγραψε αλματώδη αύξηση κι έφτασε στα 1.430 από 1.099 μία ημέρα.

 

Αυστραλία: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν μπορούν να γίνουν!

Στέλεχος της ολυμπιακής επιτροπής της Αυστραλίας εκτίμησε, επίσης, πως είναι «σαφές» ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν όπως είναι προγραμματισμένο το καλοκαίρι στο Τόκιο και πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός πλέον πρέπει να γίνει για το 2021.

«Είναι σαφές ότι οι Αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν τον Ιούλιο», είπε ο αντιπρόεδρος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής Ίαν Τσέστερμαν, επικεφαλής της αποστολής της χώρας που θα πάει στο Τόκιο.

Σε ανακοίνωσή της, η Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή ανέφερε ότι οι αθλητές πρέπει να δώσουν την προτεραιότητα στην υγεία τους και την υγεία των οικείων τους και να προετοιμαστούν για τους αγώνες το 2021.

Οι δηλώσεις του Τσέστερμαν και η ανακοίνωση της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής ακολούθησαν την απόφαση του Καναδά να μη στείλει αθλητές στο Τόκιο τον Ιούλιο.

Μέχρι την Κυριακή καταγράφονταν πάνω από 324.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και τουλάχιστον 14.396 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 σε 171 χώρες και περιοχές.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
www.newsit.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ