Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Κατά μέσο όρο αφιερώνουμε πάνω από 8 ώρες καθημερινά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία

 

Όλοι βρισκόμαστε καθημερινά «στην πρίζα». Εργαζόμαστε σε έναν υπολογιστή, παρακολουθούμε τηλεόραση κι όλη την ώρα ασχολούμαστε με το κινητό μας τηλέφωνο. Όπως αποκαλύπτει μία νέα έρευνα, κατά μέσο όρο ξοδεύουμε 8,6 ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες στην καθημερινότητά μας.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό μεγάλης αλυσίδας στρωμάτων κι επίπλων, σε δείγμα 1000 συμμετεχόντων, ηλικίας 18 έως 87 ετών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι νεότερες ηλικίες χρησιμοποιούν την τεχνολογία κατά μέσο όρο 8,8 ώρες την ημέρα, ενώ όσο το δείγμα ανεβαίνει ηλικιακά, τόσο περισσότερο ο χρόνος αυτός περιορίζεται, αλλά πάντα πάνω από τις οκτώ ώρες την ημέρα. Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει η συγκεκριμένη έρευνα, το 77% των συμμετεχόντων δήλωσαν πώς χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο πριν κοιμηθούν. Επιπλέον φαίνεται πως περίπου οι μισές ώρες τις οποίες αφιερώνουμε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, αφορούν τη χρήση των κινητών μας τηλεφώνων.

Τα κινητά τηλέφωνα εκτός της επικοινωνίας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με σκοπό τη ψυχαγωγία, επειδή διαθέτουν πληθώρα υπηρεσιών, που συμπεριλαμβάνουν την παρακολούθηση τηλεόρασης, την ανάγνωση των νέων, την παρακολούθηση ταινιών στο Netflix και άλλες πλατφόρμες, ακόμη και ανταγωνιστικά παιχνίδια esport ή διεθνή τουρνουά και διοργανώσεις online, σαν αυτά που παρέχουν εταιρείες ηλεκτρονικών παιχνιδιών όπως είναι η Pokerstars ή ακόμα και η διασκέδαση μέσω τεχνολογιών VR.

 
 

Εκπληκτικά στατιστικά για τη χρήση της νέας τεχνολογίας

Η τεχνολογία σήμερα είναι στενά συνυφασμένη με την καθημερινότητα όλων μας, όσον αφορά τόσο τη διασκέδαση, όσο και στην εργασία μας. Είναι γεγονός πως όλες αυτές οι τεχνολογίες μας κάνουν πολύ πιο αποδοτικούς από ότι στο παρελθόν. Για παράδειγμα, κατά μέσο όρο ένας επιχειρηματίας λαμβάνει 147 email την ημέρα, ενώ στον κόσμο υπάρχουν περισσότερα άτομα με «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα από ότι αριθμητικά οι λειτουργικές τουαλέτες. Επιπλέον, περισσότεροι από 3,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο καθημερινά, κάτι που μεταφράζεται ουσιαστικά στο 40% του πληθυσμού της γης. Σύμφωνα με μετρήσεις, συνολικά 8 δισεκατομμύρια συσκευές έχουν σήμερα πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τα εκπληκτικά αυτά στατιστικά για την τεχνολογία δεν σταματούν εδώ. Είναι ενδεικτικό ότι αυτή τη στιγμή υπολογίζεται  πως κυκλοφορούν ήδη 10 εκατομμύρια αυτοκινούμενα οχήματα, ενώ τα ρομπότ μάς βοηθούν όλο και περισσότερο, κυρίως στον τομέα της παραγωγής. Μόνο η Amazon χρησιμοποιεί σήμερα 45.000 ρομπότ στις 20 αποθήκες που διαθέτει στο δίκτυο της.

Όσον αφορά πάλι την ψυχαγωγία, υπολογίζεται πως 250 εκατομμύρια ώρες τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών παρακολουθούνται καθημερινά μόνο μέσω του Netflix, ενώ 56 εκατομμύρια ώρες μουσικής μεταδίδονται μέσω διαδικτύου καθημερινά σε όλο τον πλανήτη. Επιπλέον, κάθε μέρα πραγματοποιούμε 3,5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις στην μηχανή αναζήτησης της Google, ενώ δημιουργούνται 570 νέες ιστοσελίδες στον παγκόσμιο ιστό κάθε λεπτό. Το 80% της κίνησης δεδομένων στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή αφορά τη λήψη και παρακολούθηση βίντεο. Όλα αυτά βέβαια σημαίνουν πως θα πρέπει να δίνουμε όλο και μεγαλύτερη σημασία στη διαδικτυακή ασφάλεια.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως οι τεχνικές πληροφορίες που διαθέτουμε διπλασιάζονται κάθε δύο χρόνια. Αυτό μεταξύ άλλων σημαίνει πως οι φοιτητές που ξεκινούν τις σπουδές τους σήμερα στο πανεπιστήμιο, μέχρι να τελειώσουν και να πάρουν το πτυχίο τους μετά από 4 χρόνια, θα πρέπει να θεωρούν ήδη παρωχημένο τεχνολογικά το ένα δεύτερο απ’ όσα διδάχτηκαν. Αυτό σημαίνει πως είναι υποχρεωμένοι μόνοι τους στη συνέχεια να ακολουθούν την πορεία της τεχνολογίας και να επικαιροποιούν συνεχώς τις γνώσεις, τα εργαλεία και τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούν στον χώρο της τεχνολογίας.

Η τεχνολογία στο χώρο της εργασίας

Σήμερα μέσα σε μικρές συσκευές όπως είναι ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο μπορούμε να μεταφέρουμε πραγματικά ένα ολόκληρο σύμπαν πληροφοριών. Οι συσκευές μας διαθέτουν πλέον τα πάντα, ημερολόγια, υπενθυμίσεις, ενημέρωση, επικοινωνία και όλα αυτά και άλλα ακόμη μας βοηθούν να κάνουμε τη δουλειά μας πολύ πιο αποδοτικά. Παράλληλα, οι νέες τεχνολογίες έχουν αλλάξει και συνεχίζουν να αλλάζουν την αγορά εργασίας.

Προσφέρει ουσιαστικά στην εργασία μας νέους τρόπους επικοινωνίας, γραπτά, φωνητικά, μέσω εικόνας και βίντεο. Έχει παράλληλα περιορίσει δραματικά τη χρήση χαρτιού, βοηθώντας μας έτσι να προστατέψουμε το περιβάλλον και ταυτόχρονα να γλιτώσουμε απίστευτο χρόνο από αναζητήσεις και αρχειοθετήσεις, που στο παρελθόν μας υποχρέωναν να δαπανήσουμε πολύ χώρο, πολύ περισσότερο χρόνο, αλλά και χρήμα. Τα δίκτυα cloud προσφέρουν ασφάλεια στα δεδομένα μας, μας επιτρέπουν να μοιραζόμαστε εργασίες και πληροφορίες με συναδέλφους και να έχουμε πάντα τα δεδομένα που επιθυμούμε, προσωπικά ή εταιρικά, διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή ακόμα και από φορητές συσκευές.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ