Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

ΚΕΑ Ν. Ημαθίας: Αδυναμία εύρεσης εργατικών χεριών εν όψει νέας καλλιεργητικής περιόδου - Επιστολή στον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη και στον Υφ. Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο

 

Με επιστολή της στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη και στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, η Κοινοπραξία  Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας επισημαίνει την αδυναμία εύρεσης εργατικών χεριών εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου.
 
Ολόκληρη η επιστολή:
 
Προς                                                                                           
Τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Βορίδη Μαυρουδή 
Κοινοπ.  Υφυπουργό  Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο                             
 
ΘΕΜΑ :  Αδυναμία εύρεσης  εργατικών χεριών  εν όψει νέας καλλιεργητικής περιόδου
 
Κατ΄ επανάληψη έχουμε δημοσιοποιήσει  εδώ και δύο χρόνια , το σοβαρό πρόβλημα που έχει ο πρωτογενής τομέας των πυρηνοκάρπων  στην εύρεση  εργατικών χεριών  για τις εργασίες στα χωράφια , στα διαλογητήρια και στα κονσερβοποιεία . Πρόβλημα το οποίο επιδεινώνεται με την πρόσφατη κρίση  της ασθένειας από τον κορονοιό . 
 
Προειδοποιούμε  ότι εάν δεν ληφθούν άμεσα έκτακτα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος ,  τα οποία είναι εφικτό να ληφθούν  στα πλαίσια  της  Πανευρωπαικής  αλλά και παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ,  τότε η ευθύνη της Κυβέρνησης θα  είναι άμεση και αποκλειστική .
 
Ζητούμε 
 
α) οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης(ΚΕΑ),   να μπορούν να εργάζονται σε αγροτικές  εργασίες του πρωτογενούς τομέα  ή  τυποποίησης και μεταποίησης  με εργόσημο , μέχρι 70 ημερομίσθια , χωρίς να χάνουν το επίδομα  και χωρίς το εν λόγω εισόδημα να φορολογείται ( πράγμα που εκ των πραγμάτων γίνεται λόγω χαμηλού εισοδήματος ) . Ρύθμιση αυτού του τύπου είναι  συνέχεια αντίστοιχης ρύθμισης που πετύχαμε με την προηγούμενη Κυβέρνηση η οποία έδινε την δυνατότητα να πραγματοποιούνται έως 70 ημερομίσθια  χωρίς να χάνεται η κάρτα  ανέργου μακράς διάρκειας , απλά να αναστέλλεται προσωρινά η ισχύς της . 
 
β) Σε δικαιούχους  του επιδόματος ΚΕΑ ,  εφ όσον αρνηθούν την προσφορά εργασίας σε τρείς εργοδότες και εφ όσον με Νοσοκομειακή βεβαίωση  δεν κρίνονται ακατάλληλοι για εργασία . τότε το επίδομα να διακόπτεται  .
 
γ) Να διαμορφωθεί άμεσα πληροφοριακό σύστημα το οποίο θα εξυπηρετήσει τα ανωτέρω προτεινόμενα μέτρα . 
 
δ)  Να δοθεί η δυνατότητα απασχόλησης σε Αλβανούς πολίτες  που έρχονται με τρίμηνη τουριστική βίζα να απασχοληθούν νόμιμα με εργόσημο , έτσι ώστε με την άρση της απαγόρευσης από την Αλβανική Κυβέρνηση εμείς να είμαστε έτοιμοι. 
 
Τα ανωτέρω μέτρα  σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που καταβάλουμε σε συνεργασία με την Κυβέρνηση  ,  τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και της Μεταναστευτικής Πολιτικής  για  την   χρησιμοποίηση  μεταναστών από τα κέντρα φιλοξενίας , πιστεύουμε θα προσφέρουν άμεση ανακούφιση στο πρόβλημα που ήδη διαφαίνεται ότι θα είναι τεράστιο .
 
Είμαστε στην διάθεσή σας , για συνεργασία και κοινές προσπάθειες για την διάσωση της αγροτικής μας παραγωγής  και την προστασία του αγροτικού εισοδήματος .
              
 
Με εκτίμηση
Γιαννακάκης Χρήστος 
Πρόεδρος  Δ.Σ.   
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ