Στους 20 οι νεκροί στην Ελλάδα, 48 νέα κρούσματα, 743 συνολικά

 

Συνολικά 743 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργεία Υγείας, εκ των οποίων 48 είναι νέα.  

Ο Σ. Τσιόδρας ανέβασε των συνολικό αριθμό των νεκρών από επιπλοκές του κορωνοϊού στους 20, με μέσο όρο τα 75 έτη (14 άνδρες, 6 γυναίκες).

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 134 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 45 εκ των οποίων διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με μ.ο. ηλικίας τα 68 έτη. Το 60% των νοσηλευόμενων είναι άνδρες, ενώ 32 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί πιστά, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου 1,3 εκατ. Sms διεκπεραιώθηκαν, ένα υψηλό ποσοστό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

 

www.topontiki.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ