Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Διονύσης Κούγκας - Αστ. Δντης Ημαθίας: "Τα μέτρα είναι ζήτημα ατομικής υπευθυνότητας" (βίντεο) 24/3/2020

 

 

Ο αστυνομικός διευθυντής Ημαθίας, Διονύσης Κούγκας μίλησε στο Verianet για το πρώτο 48ωρο των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά κυρίως για την ουσία των μέτρων αυτών.

Για τα χαρακτηριστικά του μάλλον απείθαρχου γενικά, νεοέλληνα, η αντίδραση του κόσμου ήταν αντιθέτως εξαιρετικά υπεύθυνη.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κούγκας, το πρωί της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά την εξαγγελία εφαρμογής των νέων μέτρων, οι πολίτες φρόντισαν να είναι ενημερωμένοι και εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα για την περίπτωση έγγραφα.

Χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του κόσμου «υποδειγματική», με πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας.

«Τα μέτρα δεν είναι «εισπρακτικού χαρακτήρα», τόνισε ο κ. Κούγκας. «Είναι ζήτημα ατομικής υπευθυνότητας. Υπάρχει ελευθερία κίνησης και κυκλοφορίας. Ο νομοθέτης δίνει την δυνατότητα στον καθένα να κυκλοφορήσει ελεύθερα τη στιγμή που δηλώνει πού πηγαίνει και ποιος είναι ο λόγος της μετάβασής του. 

Ο αστυνομικός συνδυάζει νόμο, λογική και ανθρωπιά. Δεν εξαντλούμε την αυστηρότητα του νόμου, αλλά συνεργαζόμαστε με τον κόσμο»

Όσο για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο αστυνομικός κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, ο αστυνομικός διευθυντής Ημαθίας αναφέρει ότι πάρθηκαν όλα τα μέτρα, απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι, αλλά «υπάρχουν περιπτώσεις που ο αστυνομικός πρέπει να έρθει  σε επαφή με άτομα άγνωστης υγειονομικής κατάστασης. Εκεί ευελπιστούμε και στην καλή τύχη και στη βοήθεια του Θεού… Δε μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά»

Ως γενικό μήνυμα προς τους πολίτες: «να συνεργαστούμε όλοι, να είμαι πρόθυμοι και υπάκουοι στις εντολές και να κατανοήσουμε ότι η κάθε μας πράξη είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και πως θα συμπεριφερθούμε ως κοινωνικό σύνολο»

 

Ρεπορτάζ: Δ. Καρολίδης – Σοφία Βέϊου

 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ