Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Ταξιτζήδες Βέροιας: "Είμαστε εδώ για το κοινωνικό σύνολο" (βίντεο) 24/3/2020

 

 

Βέροια: Μήνυμα κοινωνικής προσφοράς από τους ταξιτζήδες – «Είμαστε εδώ για υπάρχει κόσμος που πρέπει να εξυπηρετηθεί» (βίντεο)


«Είμαστε εδώ για την κοινωνία. Είμαστε εδώ για τον κόσμο. Υπάρχει κόσμος που έχει ανάγκη το ταξί, που θέλει να μεταφερθεί. Όταν παίρνει τηλέφωνο στο τηλεφωνικό κέντρο, πρέπει να υπάρχει ταξί να τον εξυπηρετήσει».

Οι ταξιτζήδες της Βέροιας στέλνουν το δικό τους μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Έτσι κι αλλιώς στις πρωτόγνωρες μέρες που ζούμε, δεν περιμένουν τίποτα περισσότερο από μια εξαιρετική αναιμική και μόνο κατ’ ανάγκη, κίνηση.

Η ώρα είναι περασμένες 10 το βράδυ. Το πρώτο στη σειρά ταξί βρίσκεται εκεί – όπως λέει ο οδηγός του – εξίμισι ώρες και δεν έχει κάνει «σεφτέ».

Ο συνάδελφός του είναι πιο …τυχερός. Βγήκε στην πιάτσα στις πεντέμισι το πρωί και όλη την ημέρα πήρε τέσσερις κούρσες. Αυτή είναι η είσπραξη της ημέρας.

Όμως οι ίδιοι προτάσσουν την κοινωνική διάσταση. Το ταξί πλέον σαν μια κοινωνική προσφορά, σαν συμμετοχή σε μια κοινή προσπάθεια. Για την εξυπηρέτηση αυτών που έχουν ανάγκη μετακίνησης.

«Συνήθως οι «κούρσες» είναι για το νοσοκομείο, για φάρμακα, για γιατρό ή για την αστυνομία για κάποια έγγραφα. Αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον εξυπηρετήσουμε»!!!

Από το πρωί της Δευτέρας στο πλαίσιο των νέων μέτρων, απαγορεύεται η μεταφορά περισσότερων του ενός επιβάτη και αυτός πρέπει να κάθεται απαραίτητα στο πίσω κάθισμα.

«Δεν είναι δική μας επιλογή», τονίζουν «Κάποιοι θέλουν να εξυπηρετηθούν, δύο-τρία άτομα, με το ίδιο ταξί. Το τηλεφωνικό κέντρο ενημερώνει σχετικά. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις που το άτομο δε μπορεί να μετακινηθεί μόνο του και χρειάζεται απαραίτητα συνοδό. Αυτές είναι ειδικές περιπτώσεις»

Όσο για τη συμπεριφορά του κόσμου, ο Έλληνας ο απείθαρχος επέδειξε και επιδεικνύει μια εξαιρετική στάση σύνεσης και υπευθυνότητας

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ένας εκ των συνομιλητών μας «για την απαγόρευση του καπνίσματος στα μαγαζιά υπήρξαν πολύ έντονες αντιδράσεις. Τώρα με τον κορωνοϊο η συμπεριφορά του κόσμου είναι πειθαρχημένη και υπεύθυνη. Και αυτή η υπεύθυνη στάση είναι αυτή που θα μας σώσει τελικά»

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ