Από κλινικά δείγματα εκτός νοσοκομείων της Ημαθίας τα αναφερόμενα κρούσματα

 

Σύμφωνα με το νοσοκομείο Βέροιας τα αναφερόμενα νέα κρούσματα στην Ημαθία δεν αφορούν κλινικά δείγματα που εστάλησαν από τα νοσοκομεία Βέροιας ή Νάουσας.

Εικάζεται ότι πρόκειται για πολίτες που ζούν στην Ημαθία και δήλωσαν τόπο κατοικίας σημείο του νομού οι οποίοι μετέβησαν και έκαναν εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη, είτε πρόκειται για πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής δεν δόθηκε καμιά άλλη πληροφορία πέραν του νέου αριθμού κρουσμάτων. 

Η μόνο επίσημη ενημέρωση είναι ότι τα νέα κρούσματα δεν είναι από κλινικά δείγματα που στάλθηκαν από τα νοσοκομεία της Ημαθίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα αναφερόμενο κρούσμα εντοπίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας και κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για άτομο που επέστρεψε από το εξωτερικό.

Το άλλο κρούσμα αφορά θετικό δείγμα που διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου έγινε και η εξέτεση. Ο άνθρωπος που εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός δήλωσε τόπο κατοικίας σημείο της Ημαθίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα που καταγράφηκε στην Ημαθία ήταν «εισαγόμενο» και αφορούσε πολίτη ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα από την Αμερική. 

 

 

Πηγή πίνακα: Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ