Επίσημα ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής Ελλάδος!!! – Στη Β’ Εθνική η Βέροια μετά την κατάργηση της football league

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την οριστικοποίηση των φετινών διοργανώσεων οι οποίες διακόπηκαν εντελώς ξαφνικά και απρόσμενα. 

Η ΟΥΕΦΑ θέλει να επικυρώσει τους πίνακες των πρωταθλημάτων και να προχωρήσει στον προγραμματισμό των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ώστε να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα όταν κλείσει – επιτέλους – η περίοδος της υγειονομικής πανδημίας.

Για το λόγο αυτό δόθηκαν οδηγίες για την σύνταξη των πινάκων βαθμολογίας οι οποίοι θα γίνουν παντού με τα ίδια κριτήρια.

Η ΟΥΕΦΑ κινείται στη λογική ότι από τη στιγμή που δεν ολοκληρώθηκε μια διοργάνωση δε μπορεί να αναδεικνύεται πρωταθλητής με…προβλέψεις. 

Η διακοπή και η δεδομένη ματαίωση των φετινών διοργανώσεων οδηγεί την ΟΥΕΦΑ στην άποψη ότι η πιο λογική λύση θα είναι ότι μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, πρωταθλητής κάθε χώρας είναι ο περσινός πρωταθλητής. Άρα αφού το φετινό πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε, δεν τίθεται θέμα ανακήρυξης πρωταθλητή. 

Στη βάση αυτή, πρωταθλητής Ελλάδος παραμένει ο ΠΑΟΚ και αν τελικά επικρατήσει αυτή η άποψη, ο «Δικέφαλος» θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!!! 

Επίσης εξελίξεις υπάρχουν και  στο «εσωτερικό» μέτωπο. Το εμφανές ακόμη και δια γυμνού οφθαλμού της αποτυχίας του καινοφανούς τρόπου  διοργάνωσης των πρωταθλημάτων, έγινε επιτέλους αντιληπτό και από την διοργανώτρια αρχή.

Για την ΕΠΟ η αγωνιστική περίοδος που ούτε καν ολοκληρώθηκε, ήταν ένα πειραματικό στάδιο που  εμφανώς στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία.

Μετά από αυτά η ΕΠΟ προσανατολίζεται σε μια πιο ρεαλιστική βάση διοργάνωσης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις συνθήκες, όσο και στις απαιτήσεις των ομάδων.

Έτσι επιστρέφουμε στον παραδοσιακό τρόπο όπου θα υπάρχει μια Α’ Εθνική με 16 ομάδες. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να υποβιβαστεί καμιά ομάδα, ενώ θα ανέβουν δύο ομάδες από την χαμηλότερη κατηγορία.

Θα υπάρχουν επίσης δύο όμιλοι – Βόρειος και Νότιος – στη Β’ Εθνική.

Με την κατανομή αυτή η Βέροια θα παίξει στο Βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Η Γ’ Εθνική θα συγκροτηθεί από 3 ομίλους και η Δ’ Εθνική θα επανέλθει στα δεδομένα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος με 8 ομίλους.

Την πρόταση υποστηρίζουν ο Αλέξης Κούγιας, ο Αχιλλέας Μπέος, αλλά και οι Ιβαν Σαββίδης, Δημήτρης Μελισσανίδης και Βαγγέλης Μαρινάκης οι οποίοι μάλιστα συνέφαγαν σε γνωστή ταβέρνα στο Καραμπουρνού.

Από την συνάντηση απουσίαζε ο πρόεδρος του Άρη, ο Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος φέρεται ότι δεν εκλήθη, αλλά και να είχε προσκληθεί θα ήταν αδύνατο να παραβρεθεί αφού αυτό τον καιρό βρίσκεται στην Κίνα για μια σειρά επιχειρηματικές υποθέσεις.

Επιβεβαίωση της εγκυρότητας του ρεπορτάζ είναι το κοινό ανακοινωθέν που μεταδόθηκε ταυτόχρονα από τα κανάλια Open και Mega.

Άλλες λεπτομέρειες  αύριο.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ