Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Τσιόδρας: «Θα είχαμε 2.265 νεκρούς αν είχαμε ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας» – 169 νέα κρούσματα κορονοϊού και 53 νεκροί

 

27 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, 119 στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος και 23 στην δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα, η οποία βρίσκεται πια σε καραντίνα. “50 από τους 53 νεκρούς είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα”, είπε ο κ. Τσιόδρας.

Κάθε μέρα -πλέον- καταγράφονται νέα κρούσματα κορονοϊού και η κυβέρνηση, ενόψει και του Πάσχα, βρίσκεται σε… επιφυλακή.

Η λίστα των νεκρών επίσης αυξάνεται και όλοι ελπίζουν τα αυστηρά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση να “πιάσουν τόπο” και τα αποτελέσματα να φανούν από τον Μάιο.

Άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε σήμερα, Πέμπτη 02.04.2020, στην Βουλή πως ο Απρίλιος θα είναι δύσκολος μήνας.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η καθιερωμένη ενημέρωση για τον “χάρτη” του ιού στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, να παίρνει την… συνηθισμένη θέση του.

169 συνολικά τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα
Συγκεκριμένα ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 23 κρούσματα από την δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως σήμερα, Πέμπτη 02.04.2020, δεν αρχικά δεν θα ανακοινώσει συνολικό αριθμό κρουσμάτων, καθώς εκκρεμεί η καταμέτρηση από το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μέχρι λίγη ώρα πριν την επίσημη ενημέρωση, ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων στη χώρα ήταν 1.514.

Στην συνέχεια, πάντως, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως τα κρούσματα στο πλοίο είναι 119, συνεπώς μαζί με τα 27 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και τα 23 στην Ριτσώνα, το σύνολο είναι 169 νέα κρούσματα.

53 οι νεκροί – 91 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι
Ακόμη τόνισε πως οι νεκροί είναι 53 συνολικά, καθώς τρεις νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως οι 50 από τους 53 νεκρούς είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Τέλος, τόνισε πως 91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.


 

www.newsit.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ