Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Πρώτη δια τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Λίγο μετά τις 9 ολοκληρώθηκε η δια τηλεδιάσκεψης, πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και η παρθενική στην ιστορία του δημοτικού συμβουλίου.

Τεχνικά το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό με την αρμόδια τεχνική υπηρεσία και τους ανθρώπους της να κάνουν το καλύτερο δυνατό.  Ουσιαστικό πρόβλημα δεν υπήρξε και τα κάποια μικροπροβλήματα ήταν ελάχιστα και πιστώνονται στο σύστημα και στην ποιότητα σύνδεσης.

Μάλιστα η διαδικασία είχε και τα καλά της καθώς ο κάθε συμμετέχων, δημοτικός σύμβουλος και μη, είχε τη δυνατότητα συμμετοχής από τον προσωπικό ή επαγγελματικό του χώρο, με ό,τι σημαίνει αυτό…

Πάντως, παρά το «ενδιαφέρον» του πρωτόγνωρου της υπόθεσης, ευχή όλων ήταν να μην χρειαστεί να γίνει άλλη συνεδρίαση σε αυτές τις συνθήκες, κάτι που θα σημάνει και την συνέχιση της βαθύτατης υγειονομικής κρίσης.

Για περίπου δυόμισι ώρες η συζήτηση αφορούσε τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα και το υπόλοιπο διάστημα, μέχρι τις 9:15 μ.μ. που έκλεισαν οι οθόνες, το Σώμα συζήτησε το ένα έκτακτο και τα 7 τακτικά θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ενημερωτικά να πούμε ότι το σύστημα που υποστηρίζει την τηλεδιάσκεψη επιτρέπει την καταγραφή της συνεδρίασης μόνο στον φορέα που την πραγματοποιεί – στην προκειμένη περίπτωση, στον Δήμο Βέροιας – και γι’ αυτό δεν θα υπάρξει βίντεο της συνεδρίασης. Δεν αποσαφηνίστηκε αν ο Δήμος Βέροιας θα δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο σε μεταγενέστερο χρόνο, όπως έκανε ο Δήμος Νάουσας μετά την τελευταία συνεδρίασή του.

Για την πληρότητα και τη διαφάνεια της διαδικασίας – μετά από σχετική παρέμβαση – από το Δήμο Βέροιας δόθηκε η δυνατότητα σε τοπικά ΜΜΕ να παρακολουθήσουν ζωντανά τη διαδικασία. 

 

Βέροια συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου - τηλεδιάσκεψη - ηχητικό 8/4/2020

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ