Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Κρατάει γερά η Ημαθία!!!!

 

Η Ημαθία είναι από του νομούς που στον σχετικό χάρτη του ΕΟΔΥ είναι με λευκό χρώμα. 

Στην περίοδο απόλυτης έξαρσης της πανδημίας η Ημαθία παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση καθώς ουσιαστική μόνο ένα κρούσμα καταγράφηκε ως υπαρκτό στο νομό και αυτό αντιμετωπίστηκε με ευλαβική προσοχή και την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα.

Άλλα περιστατικά αναφερόμενα ως  περιστατικά της Ημαθίας, αφορούν περιπτώσεις που αντιμετωπίστηκαν αλλού και οι νοσούντες είναι κατά δήλωσή τους, κάτοικοι του νομού.

Στα δύο νοσοκομεία της Ημαθίας, Βέροιας και Νάουσας, γίνονται καθημερινοί έλεγχοι και εξετάσεις και κάθε ύποπτη περίπτωση αντιμετωπίζεται με την λήψη κλινικού δείγματος και αποστολή στη Θεσσαλονίκη.

Σε λιγότερο από 24 ώρες τα νοσοκομειακά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των εξετάσεων των κλινικών δειγμάτων, ώστε, στην περίπτωση που θα χρειαστεί να παρθούν τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα.

Όπως αναφέρεται από το νοσοκομείο Βέροιας, ακόμη και περιστατικά που παρουσιάζουν ελαφρά υπόνοια, αντιμετωπίζονται ως «εν δυνάμει» κίνδυνος, μέχρι της αποδείξεως του αντιθέτου.

Εκείνο που επισημαίνεται είναι κατ’ αρχάς ο τρόπος αντιμετώπισης του πρώτου – και μοναδικού εντός Ημαθίας – κρούσματος, με φορέα άτομο που επέστρεψε από την Αμερική. 

Ο θεράπων ιατρός, ο ίδιος ο ασθενής, αλλά και το οικογενειακό του περιβάλλον επέδειξαν μια εξαιρετικά υπεύθυνη συμπεριφορά και σε συνδυασμό με την άμεση αντίδραση του Νοσοκομείο,  το περιστατικό περιορίστηκε εκεί.

Γενικότερα, όπως τονίζεται, η υπεύθυνη στάση των πολιτών απέναντι στις ιατρικές οδηγίες είναι το κρίσιμο σημείο που κάνει την Ημαθία, μέχρι στιγμής να κερδίζει το «στοίχημα».

Μάλιστα τόσο από το νοσοκομείο, όσο και από άλλους φορείς γίνεται προληπτική παρέμβαση  σε ευαίσθητες ηλικιακά, αλλά και κοινωνικά, ομάδες ώστε να λαμβάνονται όσο το δυνατόν μεγαλύτερα μέτρα προφύλαξης.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι διαρκείς αστυνομικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων.

Σε γενικές γραμμές, τόσο από τους υγειονομικούς φορείς, όσο και από την αστυνομία, η εικόνα που προκύπτει είναι ότι ο κόσμος – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – συμπεριφέρεται με υπευθυνότητα και σύνεση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα  η εικόνα που παρουσίασε και σήμερα η «Λαϊκή» αγορά που λόγω της εορταστικής περιόδου είχε αυξημένη κίνηση.

Οι πωλητές έστησαν τους πάγκους τους στην μεταξύ τους προβλεπόμενη απόσταση και είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Ανάλογη ήταν και η συμπεριφορά των καταναλωτών που – σε αντίθεση με τη γενικότερη ψυχολογία του «βιαστικού νεοέλληνα» - επεδείκνυε ηρεμία και υπομονή στην τήρηση των μέτρων

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ