Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Ένα ματς–μια ιστορία: ΑΕ Ποντίων – Βέροια 0-3 στις 22 Δεκεμβρίου 1993!!! - Βίντεο όλος ο αγώνας για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια!!!

 

ΑΕ Ποντίων Βέροιας - Βέροια 0-3 1ο ημίχρονο

ΑΕ Ποντίων Βέροιας - Βέροια 0-3 2ο ημίχρονο

 

Στις 22 Δεκεμβρίου 1993 συναντήθηκαν στο τότε Εθνικό Στάδιο Βέροιας η ΑΕ Ποντίων Βέροιας και η Βέροια για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Η ΑΕΠ βρίσκεται για δεύτερη φορά στη Β’ Εθνική και η Βέροια που επανέρχεται δείχνει να συνέρχεται από τα «πέτρινα χρόνια».

Τη διοίκηση της «Βασίλισσας» έχουν αναλάβει ο Αντώνης Αλεξιάδης και ο αείμνηστος, Βασίλης Τσαμήτρος και έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια να μπει σειρά και τάξη στην ομάδα.

Στην πάγκο της ομάδας κάθεται ο Μιχάλης Νούσιας.

Ο ΑΕΠ Βέροιας που εντυπωσίασε στην πρώτη της παρουσία στη Β’ Εθνική, έχει την εικόνα ενός εύρωστου και δυναμικού σωματείου.

Αγωνιστικά βρίσκεται στην πρώτη μετά Γαϊτάνο εποχή κι έχει στον πάγκο τον Τάκη Τσακαλίδη.

Νέα πρόσωπα μπαίνουν στην ομάδα, αλλά ο βασικός κορμός παραμένει ο ίδιος.

Θεωρητικά οι σχέσεις των δύο ομάδων είναι «άριστες». Όσο «άριστες» μπορούν να είναι οι σχέσεις ανάμεσα σε δύο «συμπολίτισσες».
Προέρχονται από μια συνύπαρξη στη Γ’ Εθνική όπου εκεί συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε επίσημο ματς και μάλιστα σε ένα ματς-σοκ για τη Βέροια.

Η ΑΕΠ σημειώνει την πρώτη και μοναδική της νίκη στα μεταξύ των δυο ομάδων παιχνίδι, με το εμφαντικό 4-1 και κάποιοι σπεύδουν να μιλήσουν για «αλλαγή στον ποδοσφαιρικό χάρτη»

Η συνύπαρξη των δύο ομάδων στη Γ’ Εθνική βγάζει τελικούς θριαμβευτές τους Πόντιους που την ίδια χρονιά παίρνουν το εισιτήριο για τη Β’ Εθνική μαζί με τον Εορδαϊκό.

Η Βέροια χάνει την άνοδο στο νήμα, καθώς γνωρίζει την ήττα στη Νιγρίτα την τελευταία αγωνιστική.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο η ΑΕΠ Παίζει στη Β’ Εθνική και εντυπωσιάζει.

Η Βέροια αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική και με συγκροτημένη πορεία πετυχαίνει την άνοδο στη Β’ Εθνική.

Για ένα χρόνια είναι η «δεύτερη» ομάδα της πόλης, κάτι που οι φίλαθλοί της το βιώνουν με καρτερικότητα και υπομονή.

Η «Βασίλισσα» δείχνει να συνέρχεται και ξεκινάει μια πορεία  ανάκαμψης με νέα διοίκηση που αναλαμβάνει το βαρύ φορτίο να βάλει σε τάξη μια «χύμα» μακρά περίοδο.

Η ΑΕ Ποντίων απολαμβάνει τη σιγουριά μια διοικητικής σταθερότητας που πλαισιώνεται από μια σειρά παράγοντες και φίλους της ομάδας.

Αγωνιστικά ο μόνος που λείπει είναι ο Ηλίας Ατματζίδης που έχει κατηφορίσει για τη Ν. Φιλαδέλφεια.

Κατά τα άλλα η ομάδα παραμένει με τον ίδιο κορμό και πρώτο «βιολί» τον Ανδρέα Νινιάδη.

Είναι 22 Δεκεμβρίου 1993, εμβόλιμη αγωνιστική του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής. Βέροια και ΑΕΠ Βέροιας συγκατοικούν στη μέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς.

Ο καιρός είναι εξαιρετικός για την εποχή και το γήπεδο κατάμεστο.

Το πρώτο ζήτημα «τριβής» εμφανίζεται την προηγούμενη μέρα σχετικά με τις θέσεις των οργανωμένων οπαδών.

Η ΑΕΠ ως τύποις γηπεδούχος διεκδικεί και πετυχαίνει να καθίσουν οι οργανωμένοι οπαδοί της στην «Θ4» η οποία αποτελεί «σύμβολο» για τους οργανωμένους της «Βασίλισσας».

Οι οργανωμένοι της  Βέροιας κάθονται στην άκρη της «Θ1», δηλαδή στο τελευταίο διαχωριστικό της σκεπαστής όπως είναι σήμερα το Δημοτικό Στάδιο.

Όλη ή «ασκεπής» τότε, σημερινή «σκεπαστή» είναι «μεικτή ζώνη» και δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργούνται εστίες μικροεντάσεων.

Ο αγώνας αρχίζει και …τελειώνει ουσιαστικά σε 4 λεπτά.

Μόλις στο 3ο λεπτό μετά από βαθιά μπαλιά του Αδαλόγλου και κεφαλιά του Πέτκοβιτς, ο Γρηγοριάδης κάνει μια μοναδικά άστοχη έξοδο και ο Μπαλτατζής με κεφαλιά στο άδειο τέρμα γράφει το 0-1.

Στο επόμενο λεπτό ένας «σεληνιασμένος» Πέτκοβιτς, αλλάξει τη μπάλα στο κέντρο και περνάει κάθετα ανάμεσα σε μια απόλυτα σαστισμένη άμυνα. Πλασέ, 0-2 και game over.

Η ΑΕΠ δε μπόρεσε να συνέλθει ποτέ από το σοκ και ο Τρούπκος στο 84’ βάζει το κερασάκι στην τούρτα.

Η Βέροια «χτυπάει» με την ταχύτητα, απέναντι στο ποδόσφαιρο κατοχής που έπαιζε η ΑΕΠ. Αλλά το κρίσιμο στοιχείο είναι η απόφαση του Μιχάλη Νούσια να βάλει τον Παγγούρα «βεντούζα» πάνω στον Νινιάδη.

Οι μονομαχίες των δύο ποδοσφαιριστών επαναλήφθηκαν και μερικά χρόνια αργότερα, όταν και πάλι συναντήθηκαν, στην Α’ Εθνική πλέον με τον Ανδρέα Νινιάδη να αγωνίζεται με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Για την ιστορία εκείνης της αναμέτρησης:

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 1993 – Εθνικό Στάδιο Βέροιας

ΑΕΠ Βέροιας (Τάκης Τσακαλίδης) Γρηγοριάδης, Γελαδάρης, Πέτκοβιτς (75’ Παπαδόπουλος), Τσιουγγαρής, Μουρατίδης, Νταμπίζας, Τζιώκας, Αβραμίδης, Νινιάδης, Φουρκιώτης (46’Τσιούχας), Γιοβάνοβιτς.

Βέροια: (Μιχάλης Νούσιας) Ταραμονλής, Παγγούρας, Τσιότρας, Ματζιούνης, Τρίβιτς, Καβάσης, Τρούπκος. Αδαλόγλου (80’ Τουτολός), Μπαλτατζής (76’ Π. Κωνσταντινίδης), Πέτκοβιτς, Βατμανίδης.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ