Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Σαν σήμερα: Λίγη τσίπα ρε!!!!! – Πρώτα πρωτοπαλίκαρα και συνεργάτες της «Χούντας» και μετά «Αντιστασιακοί» και «αγωνιστές της Δημοκρατίας»...

 

Σήμερα η στήλη «σαν σήμερα» δεν θα κάνει αναφορά σε κάποιο γεγονός από το παρελθόν.

Το απλό και το εύκολο για τη σημερινή ημέρα είναι ένα ιστορικό σημείωμα που να λέει ότι σαν σήμερα έγινε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η Χούντα του Παπαδόπουλου έβαλε την χώρα για εφτά χρόνια στο «γύψο».

Από το 1974, όταν φτάνει το ημερολόγιο σ’ αυτή την ημερομηνία, το «σαν σήμερα» είναι «στανταράκι»: Επιβολή της Χούντας των συνταγματαρχών!!!

Μόνο που το ημερολόγιο της ιστορίας παρουσιάζει κάτι περίεργα κενά.

Ακουμπάει πολύ διακριτικά στις ευθύνες του πολιτικού κόσμου και στη συνέχεια κάνει ένα γενναίο σάλτο για να φτάσει το «ηρωικό Πολυτεχνείο».

Από το 1967 μέχρι το 1973 η Ελλάδα ήταν στο γύψο, άρα υπάρχει μια τυπική εξήγηση για το ότι γι’ αυτό το χρονικό διάστημα οι πληροφορίες που έχουμε, αναλογικά είναι πολύ λιγότερες από το γενεαλογικό δέντρο των Χαμουραμπί…

Έτσι φτάνουμε στο Πολυτεχνείο, στο οποίο δοξάζεται το αντιστασιακό φρόνημα των Ελλήνων, οι οποίοι μερικούς μήνες αργότερα πανηγυρίζουν έξαλλα την πτώση της Χούντας ως αναμφισβήτητοι αγωνιστές της Δημοκρατίας!!!!

Αρχεία, φωτογραφίες, έγγραφα, πηγές και άλλα ντοκουμέντα από την Επταετία είναι περίπου δυσεύρετα. Πέρα από τα γνωστά με τα αρνιά στα στρατόπεδα και τα τσάμικα με τους φαντάρους, πολύ δύσκολα θα βρει κανείς κάτι άλλο…

Κυκλοφορεί ένα βίντεο από τα «Επίκαιρα» της εποχής με τον εορτασμό της πρώτης επετείου της «Επαναστάσεως» το οποίο δείχνει ένα κατάμεστο Παναθηναϊκό στάδιο και πλήθος καλλιτεχνών να εμφανίζονται στην εξέδρα και να τραγουδούν για το ευτυχές γεγονός.

Μάλλον τους πήγαν με το ζόρι εκεί. Όπως πήγαν με το ζόρι τόσο κόσμο, που χειροκροτεί σε κατάσταση υστερικού ενθουσιασμού.

Προφανώς η «αντίσταση» άρχισε μετά…

Διότι «αντίσταση» και μάλιστα «σθεναρά αντίσταση» υπήρξε!!!  Σύμφωνα πάντα με όσα δήλωναν και ορκίζονταν μετά το 1974, άπαντες οι Έλληνες, από βρέφη μέχρι αιωνόβιοι…

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μίκης Θεοδωράκης, μετά την μεταπολίτευση «στην Ελλάδα 3 στους 2 Έλληνες δηλώνουν αντιστασιακοί»…!!!!

Αν έχουν έτσι τα πράγματα, σημαίνει ότι ή η Χούντα ήταν τόσο παντοδύναμη που κατόρθωσε να κάμψει την αντίσταση 8 εκατομμυρίων (τόσος ήταν ο πληθυσμός τότε) ή 8 εκατομμύρια «αντιστασιακοί» ήταν τόσο ανίκανοι που δεν μπορούσαν να ρίξουν μια ομάδα δικτατόρων…

Αναρωτιέται κανείς πως γίνεται και τόσοι «αντιστασιακοί» και «αγωνιστές της Δημοκρατίας» όχι μόνο κατόρθωσαν να επιβιώσουν στο ζοφερό περιβάλλον της δικτατορίας, αλλά διορίστηκαν, έκαναν καριέρες, έστησαν επιχειρήσεις, βγάλανε λεφτά, κάνανε ταξίδια…

Τελικά δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή η «Χούντα» δεν ήταν τόσο «Χούντα» ή η «Χούντα» ήταν κανονική «Χούντα» και οι μετέπειτα «αντιστασιακοί» και «αγωνιστές της Δημοκρατίας», επί «Επταετίας»  ήταν πιο χουντικοί από τους χουντικούς!!!

Μια σοφή ρήση λέει ότι κανείς δεν μπορεί να εξαγοράσει το παρελθόν του!!! Μπορεί όμως να εξαγοράσει συνειδήσεις για να ξεχάσουν το παρελθόν του.

Από το 1974 ξεκίνησε μια άθλια πλαστογράφηση της Ιστορίας, με εξαιρετικά επιλεκτικές μνήμες και ένα γελοίο «μητρώο - κατά δήλωση - αγωνιστών και αντιστασιακών»…

Εξαφανίστηκαν αρχεία, έγγραφα, κείμενα, φωτογραφίες, ντοκουμέντα ενώ ταυτόχρονα διάφοροι σοβαροφανείς «τσαρλατάνοι» ανέλαβαν να φτιάξουν τις «αγιογραφίες» προσώπων και καταστάσεων.

Το 1989 η τότε κυβέρνηση αποφάσισε το κάψιμο των «φακέλων» , δήθεν ως μια κίνηση έμπρακτης αποκοπής από το ανώμαλο και σκοτεινό παρελθόν των «πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων».

Ο «όχλος» - με την έννοια της κοινωνικής συμπεριφοράς – πανηγύριζε εκστασιασμένος για τον υπέρτατο θρίαμβο της δημοκρατίας.

Στην πραγματικότητα ήταν μία από τα μεγαλύτερα ιστορικά εγκλήματα της νεότερης ιστορίας, ακόμη πιο στυγνό έγκλημα κι από το κάψιμο των βιβλίων επί Μεταξά.

Διότι από τα βιβλία που κάηκαν υπήρχαν χιλιάδες φυλαγμένα αντίτυπα και λίγο καιρό αργότερα τα βιβλία επανατυπώθηκαν και κόσμησαν τις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Το περίφημο «κάψιμο των φακέλων» ήταν η εξαφάνιση των «πειστηρίων» της πλαστογράφησης  της ιστορίας της μετεμφυλιακής Ελλάδας!!!

Ήταν η «εξαγορά» ενός έντιμου  παρελθόντος για κάθε καιροσκόπο, τυχοδιώκτη, αλλά και ρουφιάνο «παντός καιρού» που επί «Χούντας» ήταν πιο χουντικός απ’ τους Χουντικούς και μετά την πτώση της Χούντας κοκορευότανε για «αντιστασιακός» και «αγωνιστής της Δημοκρατίας»….

Μετά την μεταπολίτευση συνεργαζόμενοι με το καθεστώς της Επταετίας δεν περιορίστηκαν στον πολιτικό χώρο της συντηρητικής παράταξης.  Πολλοί, πάρα πολλοί απ’ αυτούς, έκαναν – και κάνουν – σπουδαία καριέρα στο χώρο του «Δημοκρατικού τόξου», σε κόμματα του σοσιαλισμού, της αριστεράς και της επαναστατικής ορθοδοξίας.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κάπου σε κάποια σεντούκια υπάρχουν φωτογραφίες που δεν πρέπει να τις δει κανείς. Είναι τότε που στο πανηγύρι έριχνες «χαρτούρα»  στα όργανα για να σου παίξουν και να χορέψεις το «Ω! ρε Γιώργη Παπαδόπουλε»!!!

Κάπου σε κάποια αρχεία που ίσως γλυτώσανε από την επιχείρηση της εξαφάνισης των αμαρτιών, υπάρχει η υπογραφή σου που δήλωνες πόσο πιστός είσαι στις αρχές της «Επαναστάσεως του 1967» και δηλώνοντας πίστη και αφοσίωση διορίστηκες επί «Χούντας», οργίασες επί Χούντας, έγινες εργολάβος επί Χούντας, σήκωσες 30 πολυκατοικίες επί Χούντας, έστησες επιχειρήσεις επι Χούντας, είχες διαβατήριο και πηγαινοερχόσουν στην Αμερική επί Χούντας, έγινες προϊστάμενος επί Χούντας, έγινες διευθυντής επί Χούντας, πήρες «θαλασσοδάνεια» επί Χούντας, έγλυψες τους πάντες επί Χούντας, ρουφιάνεψες τους πάντες επί Χούντας….Και μετά τη Χούντα έκανες – και κάνεις – λαμπρή καριέρα «αντιστασιακού» και «αγωνιστή της Δημοκρατίας»…!!!

Ε….άι σιχτίρ!!!

Λίγη τσίπα ρεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δ. Καρολίδης

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ