Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Συνταγή: Μίνι πάβλοβα με μους σοκολάτας

 

6 ασπράδια αυγών (200 γρ.)
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. άχνη
(Ξύσμα λεμονιού προαιρετικά)

 

Εκτέλεση…

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με την κοινή ζάχαρη σε μαρέγκα σε μεσαία ταχύτητα. Στη χαμηλή ταχύτητα δεν παίρνει αέρα το μείγμα και η μαρέγκα γίνεται πιο σφιχτή.

Όταν η μαρέγκα γίνει σφικτή, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη κοσκινισμένη. Συγχρόνως ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης(μαρίζ) και προσθέτουμε το ξύσμα αν θέλουμε.

Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα, τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα και με το κουτάλι δημιουργούμε μία λακκούβα πιέζοντας προς τα κάτω (αυτό το πετυχαίνουμε ευκολότερα βουτώντας το κουτάλι σε κρύο νερό).

Αν θέλουμε γεμίζουμε ένα κορνέ (με μικρή στρογγυλή μύτη) και κάνουμε δισκάκια τα οποία «ψηλώνουμε» έτσι ώστε να σχηματιστεί τρύπα μέσα(βλέπε σκίτσο)

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή στον κανονικό, στους 90- 100οC για 1-1½ ώρα τουλάχιστον. Αν δούμε ότι κιτρινίζουν πολύ, χαμηλώνουμε το φούρνο. Εξαρτάται από την ένταση του φούρνου. Όταν ψηθούν, ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα προσεχτικά και αφήνουμε εκτός φούρνου για αρκετή ώρα να στεγνώσουν.

Με την ποσότητα αυτή, θα έχουμε περίπου 30-40 “παβλοβάκια”!

 

Κρέμα γέμισης:

200γρ. κρέμα γάλακτος

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος(κρύα από το ψυγείο, σε κρύο μπωλ) σε σφιχτή σαντιγί. Αποφεύγουμε να βάλουμε ζάχαρη, την αφήνουμε άγλυκη, γιατί ήδη οι μαρέγκες είναι γλυκές.

 

Μους σοκολάτας:

200γρ. κουβερτούρα (53-55%)

180γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπ.)

200γρ. κρέμα γάλακτος(35%λιπ.)

 

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ανοξείδωτο μπωλ.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι τα 180γρ. κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει, αποσύρουμε και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε 1′ και μετά ανακατεύουμε με μια μαρίζ(σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα 200γρ. κρέμα γάλακτος(κρύα από το ψυγείο) μέχρι να γίνει παχύρρευστη, σαν γιαούρτι, όχι σαντιγί.

Ανακατεύουμε με το σοκολατένιο μείγμα, με μαρίζ με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει, για να μπορέσουμε να βάλουμε πάνω στα μαρεγκάκια.

 

Συναρμολόγηση:

Βάζουμε σε κάθε μαρεγκάκι μια κουταλιά σαντιγί και μετά μια κουταλία μους σοκολάτας.

Η’ βάζουμε τη μους σοκολάτας σε κορνέ και τη βγάζουμε με σχέδιο.

 


www.koolnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ