Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Νάουσα: Μέχρι μετά τα μεσάνυχτα η συνεδρίαση – Κορονοϊος, πρόγραμμα «Ήλιος» και πολλά άλλα ενδιαφέροντα στην μαραθώνια διαδικασία

 

Μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας σε μια διαδικασία που ξεκίνησε τις 7 το βράδυ της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε την …Πέμπτη…

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και ήταν η δεύτερη συνεδρίαση που έγινε μέσω τεχνολογίας.

Από τους συμμετέχοντες στη διαδικασία εκφράστηκε η ευχή, αλλά όχι και η ιδιαίτερη αισιοδοξία για άμεση επιστροφή  στην κανονικότητα.

Από τη συνεδρίαση απουσίασαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, κ.κ.  Κουτσογιάννης, Ιωσηφίδου και Μυλωνάς.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν όρισε εκπρόσωπο, αλλά αγορητές κατά θέμα.

Μοιραία, λόγω εποχής, η αρχική τοποθέτηση του Δημάρχου Νάουσας είχε επίκεντρο την υγειονομική κρίση, τις ενέργειες του Δήμου, τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και αυτά που…έρχονται.

Ο κ. Καρανικόλας ακόμη μια φορά (αυτή τη φορά ακόμη περισσότερο) αιφνιδίασε θετικά με τον άμεσο και «χαλαρό» λόγο του, αλλά και το γεγονός ότι δεν είχε κανένα «πολιτικό κόμπλεξ» στο να αποδεχτεί ως σωστές παρατηρήσεις και θέσεις που εκφράστηκαν από την αντιπολίτευση.

Μάλιστα δεν είχε κανέναν ενδοιασμό, με ύφος αναλόγως ιδιαίτερα «ζωηρό», να ασκήσει κριτική προς την κεντρική διοίκηση, υπογραμμίζοντας ότι ανατίθενται στους Δήμους υποχρεώσεις χωρίς πόρους και μέσα.

«Μέχρι τώρα πήραμε μόνο υποσχέσεις», είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στο θέμα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και το έργο των καθαριστριών είπε με ιδιαίτερο τόνο ότι η χώρα λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο!!!

Ο κ. Καρανικόλας αποσαφήνισε – στο βαθμό του δυνατού – το ασαφές του προγράμματος «Ήλιος» το οποίο, σε ό,τι αφορά την αυτοδιοίκηση, ζητά από τους Δήμους να λειτουργήσουν  ως «γραφεία ευρέσεως κατοικίας» για τους προσφυγες-μετανάστες στους οποίους θα δοθεί «πράσινη κάρτα» νόμιμης παραμονής στη χώρα, καθώς εγκαταλείπεται η πρόθεση “transit” και πλέον γίνεται επισήμως λόγος για κοινωνική ένταξη.

Ενημέρωση για θέματα της αρμοδιότητάς τους έκαναν οι αντιδήμαρχοι.

Ιδιαίτερη έκταση πήρε η συζήτηση για τα αιολικά πάρκα με την παράταξη της ΛΑΣ να εκφράζει άλλη άποψη, ενώ ο δήμαρχος Νάουσας τόνισε ότι η σύγχρονη ενεργειακή εξίσωση είναι αυτή της ισορροπίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του σεβασμού στο περιβάλλον.

Ο κ. Καρανικόλας τόνισε κατ’ επανάληψη ότι πρέπει να τεθεί τέλος στην μικροπολιτική και στην τακτική να μεταφέρονται στο δημοτικό συμβούλιο συζητήσεις του καφενείου.

Μεταξύ άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν αφορούσαν την προοπτική έργων, στο πλαίσιο των γνωστών περικοπών, την εξέλιξη της εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών,  ενώ διχογνωμία προέκυψε στις προτάσεις ψηφίσματος για την επέτειο της λήξης του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. 

Η πρόταση του κ. Τσουκαλά θεωρήθηκε ότι ξέφευγε από τα πλαίσια του ψηφίσματος και είχε άλλα χαρακτηριστικά.

Όλη η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Νάουσας θα μεταδοθεί τις επόμενες μέρες, καθώς ο Δήμος Νάουσας παρέχει το βίντεο της συνεδρίασης στα ΜΜΕ σε εύλογο χρονικό διάστημα.

 

Ρεπορτάζ: Δ. Καρολίδης

 

* Φωτογραφία αρχείου

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ