«Αδέρφια, δεν σας ξεχνάμε»!!! – Μνήμη Γενοκτονίας από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας (βίντεο)

 

Μνήμη Γενοκτονίας από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας. Το πρωί της Κυριακής στον Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής στην Καλλιθέα Βέροιας τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των σφαγιασθέντων αδελφών Ποντίων θυμάτων της Γενοκτονίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο προαύλιο του Ναού, εκ μέρους της Ευξείνου Λέσχης προσφέρθηκαν κόλλυβα, όπως αρμόζει στην τελετουργία μνημόσυνου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Πόντου, στην πλατεία Καπετενίδη και κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, Νίκο Τουμπουλίδη.

«Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ»!!! είπε ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης, δίνοντας υπόσχεση μνήμης εκ μέρους όλων των Ποντίων.

Η εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε με εξαιρετικά περιορισμένη συμμετοχή στο πλαίσιο των ειδικών μέτρων της υγειονομικής κρίσης.

Εκ μέρους του Δήμου Βέροιας παρέστησαν ο αντιδήμαρχος τεχνικών, Αλεκος Τσαχουρίδης και ο δημοτικός σύμβουλος, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης.

 

Βέροια - Εύξεινος Λέσχη - Μνήμη Γενοκτονίας (βίντεο) 24/5/2020

 

 

Η ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Η  Εύξεινος  Λέσχη  Βέροιας   με  σεμνότητα και  τηρώντας τους κανόνες δημόσιας ασφάλειας της υγείας λόγω κορονοϊού, πραγματοποίησε  και ολοκλήρωσε τιε εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, λέγοντας για άλλη μια φορά  ΄΄ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ΄΄ την ημέρα μνήμης.
 
Ξεκινώντας την  Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 μοίρασε έντυπο υλικό στα Λύκεια και στα Γυμνάσια της Βέροιας και  συνέχισε με το περίπτερο ενημέρωσης  για  τη  γενοκτονία  των  Ελλήνων  του  Πόντου   στην  πλατεία  δημαρχείου την Τρίτη 19 Μαΐου 2020.
 
Την Δευτέρα 18,την Τετάρτη   20  και την   Παρασκευή 22 Μαΐου 2020   σε  συνεργασία  με το  Γ. Ν. Βέροιας και  σύνθημα  « δώσε αίμα για το αίμα που χάθηκε» πραγματοποιήσαμε αιμοδοσία στο κεντρικό ΚΑΠΗ του δήμου Βέροιας.
 
Σήμερα  Κυριακή  24  Μαΐου 2020   πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Βεροίας και στις  10.30 π.μ.  τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην  Πλατεία Νίκου Καπετανίδη με κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας
 
Όλοι μαζί δώσαμε την υπόσχεση ότι δεν ξεχνούμε και απαιτούμε τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων μας και την δημόσια συγγνώμη από τους θύτες και τους συνεργάτες τους.
 
ΑΙΩΝΙΑ  ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ
 
Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο  Πρόεδρος                                                                     Η  Γ. Γραμματέας
Τουμπουλίδης  Νικόλαος                                                   Τογκουσίδου Ευαγγελία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ