Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Νάουσα: Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων από την Π.Ε. Ημαθίας σε συνεργασία με την ΕΛΠΝ

 

Εκδήλωση μνήμης, διοργάνωσε σήμερα Κυριακή (24/05/2020), στη Νάουσα η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Ημαθίας.

 

Δήμος Νάουσας: "Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα μνήμης, τιμής και σεβασμού για την πρωτοφανή θηριωδία κατά των Ελλήνων του Πόντου και αποτελεί μαύρη σελίδα της Ιστορίας μας. Μας υπενθυμίζει πως είναι χρέος μας να διεκδικήσουμε την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας και να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη για τα χιλιάδες αθώα θύματα που αφανίστηκαν, εκτοπίστηκαν με βία και εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες."

 

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας για τις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή 24 Μαΐου, οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας - Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως. Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και ακολούθησε μνημόσυνο στη μνήμη των 353.000 νεκρών της Γενοκτονίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων. Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Γενοκτονίας, στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας, και ομιλία από την φοιτήτρια και υπεύθυνη του εργαστηρίου παράδοσης της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας κα. Δεμερτζίδου Μαρία. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος (εκπρόσωπος της Κυβέρνησης), οι βουλευτές Ημαθίας κ.κ. Μπαρτζώκας (εκπρόσωπος της Βουλής), Τσαβδαρίδης και κα. Καρασαρλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, ο Δήμαρχος Η.Π. Νάουσας κ. Καρανικόλας, ο Στρατηγός της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Βέροιας κ. Γούναρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας κ. Κούγκας, ο Διοικητής της Β' Μοίρας Καταδρομών κ. Αναστασιάδης, ο εκπρόσωπος του ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ημαθίας κ. Κουβακάς, εκπρόσωπος της Ε.Α.Α.Σ. Ημαθίας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μουρτζίλας και Νεστορόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παπαδόπουλος, Αδαμίδης, Καραγιαννίδης, Τριανταφύλλου, Τζουβάρας και κα. Μπαλτατζίδου, ο τέως Δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης, η πρόεδρος της ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας κα. Μπατσαρά, ο πρόεδρος Κοινότητας Νάουσας κ. Χατζηστυλλής, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, οι πρώην πρόεδροι της Λέσχης κ.κ. Παπαδόπουλος, Ορδουλίδης και Τεληγιαννίδης Φίλης, εκπρόσωποι του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», της Ευξείνου Λέσχης Ειρηνούπολης, του Μ.Π.Σ. Νέας Νικομήδειας «Ο Αριστοτέλης», του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου, του Ομίλου «Η Αράπιτσα» και του Λυκείου Ελληνίδων Νάουσας.
 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ