Συνταγή για κριθαράκι μπολονέζ

 

Η ιδέα και η σύλληψη της συνταγής αυτής είναι σχετικά απλή. Φτιάχνουμε τον κιμά μας ως συνήθως, μόνο που βάζουμε περισσότερα υγρά έτσι ώστε να βράσει εκεί μέσα το κριθαράκι. Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο να φτιάχνει τον κιμά του, επομένως θα μπορούσατε να ακολουθήσετε τη δική σας συνταγή και στο τέλος να προσθέσετε απλά το κριθαράκι. Ωστόσο, αξίζει, αν μπείτε στον κόπο να φτιάξετε κριθαράκι μπολονέζ, να ακολουθήσετε πιστά την παρακάτω συνταγή. Οι γεύσεις θα σας ανταμείψουν. Ενας διαφορετικός τρόπος για μακαρόνια με κιμά λοιπόν (όπως η συνταγή για πίτα ριγκατόνι που είχαμε δει πρόσφατα).

 

Υλικά συνταγής για κριθαράκι μπολονέζ

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 μικρό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο, κομμένο καρεδάκι
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
700 γρ πουμαρό
2 κουταλιές της σούπας σος Worcestershire
2 κουταλάκια αποξηραμένα βότανα, προτείνεται: (μαϊντανός-ρίγανη-βασιλικός ή ρίγανη-βασιλικός-θυμάρι)
2 κύβοι μοσχαριού
1/2 έως 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μαύρο πιπέρι
3 φλιτζάνια νερό
1 1/2 φλιτζάνια κριθαράκι

 

Προαιρετικά

Φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνας
Ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Εκτέλεση συνταγής για κριθαράκι μπολονέζ

Ξεκινάμε τη συνταγή μας ζεσταίνοντας το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κιμά και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Όταν ροδίσει ο κιμάς, προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το ρύζι.
Οταν το φαγητό μας πάρει χόχλο προσθέτουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το φαγητό μας.
Εάν το νερό εξατμιστεί πολύ γρήγορα απλά προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό.

 


www.iefimerida.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ