Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια - Βοργιατζίδης – Μπατσαρά: «Μια ωραία ατμόσφαιρα»…!!!!

 

Η κ. Μπατσαρά ποτέ δεν είπε ότι θα κάνει επανάσταση.  Άλλωστε η ιδεολογική της τοποθέτηση είναι πασίγνωστη και οι ιδέες από τις οποίες εμφορείται, δεδηλωμένες και δεδομένες.

Ως βουλευτής – παραμονές των εκλογών του 2015 - είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι ο Τσίπρας θέλει να επιβάλει την δικτατορία του προλεταριάτου!!! Αν έπεσε λίγο έξω στις προβλέψεις της, δεν έχει και μεγάλη σημασία.

Παραδοσιακό – σχεδόν εμβληματικό διαχρονικά – στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πάντα «στρατιώτης» σε κάθε κομματικό σάλπισμα.

Ως καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης υπήρξε μαχητική συνδικαλίστρια προκαλώντας ερωτηματικά, μέχρι και αντιδράσεις στον πολιτικό της χώρο, για τη στάση της στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις του 1990-91, επί κυβέρνησης Ν. Δημοκρατίας. Η κ. Μπατσαρά, ως συνδικαλίστρια, ήταν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων.

Εκείνες οι ιδιαίτερα μαχητικές κινητοποιήσεις σημαδεύτηκαν από τη δολοφονία του καθηγητή, Νίκου Τεμπονέρα.

Υπουργός Παιδείας ήταν ο κ. Κοντογιαννόπουλος, για χάρη του οποίου δεν ορκίστηκε ποτέ βουλευτής ο μετέπειτα νομάρχης Ημαθίας, Γιάννης Σπάρτσης,σε εφαρμογή μιας ειδικής διάταξης του εκλογικού νόμου.

Ο κ. Κοντογιαννόπουλος θήτευσε υπουργός – προκαλώντας πλείστες αντιδράσεις με τις επιλογές του - στην  κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας. Μετά προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα εκλέχθηκε και πάλι βουλευτής.

Η κ. Μπατσαρά ολοκλήρωσε την εκπαιδευτική της καριέρα μετά από μια απόσπαση στη Γερμανία.

Επανήλθε στην Ελλάδα και συνέχισε να παραμένει ενεργή πολιτικά

Διετέλεσε αντινομάρχης επί νομαρχίας Καραπαναγιωτίδη και το 2012 εκλέχθηκε βουλευτής Ημαθίας.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 εμφανίστηκε επικεφαλής ψηφοδελτίου με την επίσημη στήριξη της Ν. Δημοκρατίας. 

Για να καμφθούν αντιδράσεις που προκλήθηκαν, στην κ. Μπατσαρά δόθηκε το «χρίσμα» κατ’ εξαίρεση του κομματικής γραμμής σύμφωνα με την οποία, πλην των μεγάλων δήμων της χώρας, στην υπόλοιπη Ελλάδα τις αποφάσεις θα τις πάρουν οι τοπικές κοινωνίες.

Το ίδιο διάστημα ο κ. Εμμανουλίδης βρισκόταν σε προσπάθεια συγκρότησης ψηφοδελτίου, έχοντας ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και καταγγέλοντας – με οξύ ύφος μάλιστα – και αμφισβητώντας ευθέως την κανονικότητα των διεργασιών ανάδειξης υποψηφίου με κομματική στήριξη.

Η κ. Μπατσαρά ουδέποτε έκρυψε τα αισθήματά της για τον δήμαρχο Βέροιας. Αδιαφορώντας για το κατά πόσο ξένισε, στην πρώτη της κιόλας δημόσια εμφάνιση ως υποψήφια δήμαρχος, ενώπιον των τοπικών ΜΜΕ, δήλωσε ότι εκτιμά απεριόριστα τον κ. Βοργιατζίδη.

Η υποψηφιότητά της χαρακτηρίστηκε ως «αναχωματική» απέναντι στο ψηφοδέλτιο των «Συνδημοτών» του κ. Παυλίδη, ενώ κάποιοι μίλησαν ακόμη και για «παιχνίδι σικέ» με στόχο την επανεκλογή Βοργιατζίδη.

Πλησιάζοντας η εκλογική αναμέτρηση οι προβλέψεις έφερναν την κ. Μπατσαρά πολύ χαμηλά στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος.

Η υποψηφιότητα Εμμανουηλίδη όσο ηχηρά ξεκίνησε, τόσο αθόρυβα αποσύρθηκε, χωρίς καμιά επίσημη ανακοίνωση. Άτομα που είχαν ανακοινωθεί ως υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιό του βρέθηκαν στο περιβάλλον του κ. Βοργιατζίδη.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε τέλος σε έναν «πονοκέφαλο» για τη Ν. Δημοκρατία που ξεκίνησε μια δυναμική κινητοποίηση στήριξης της κ. Μπατσαρά.

Σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε κυριολεκτικά στο νήμα, κόντρα στις αρχικές προβλέψεις, η κ. Μπατσαρά αναδείχθηκε δεύτερη, προσπερνώντας τον κ. Παυλίδη την ώρα που η καταμέτρηση των ψήφων άγγιζε το 95%.

Η εβδομάδα που μεσολάβησε μέχρι τη «δεύτερη Κυριακή», σύμφωνα με το επιτελείο της κ. Μπατσαρά, ήταν μέρες προετοιμασίας για την απόπειρα της μεγάλης ανατροπής.

Από την άλλη πλευρά,   από την επομένη κιόλας των εκλογών «φήμες» ανέφεραν συμφωνία των δύο μονομάχων της δεύτερης Κυριακής. Μάλιστα η «διαρροή» ήταν τόσο αποκαλυπτική που 48 ώρες μετά την εκλογική αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής,  πληροφορίες ανέφεραν τα ακριβή «ανταλλάγματα» για τη συνεργασία μεταξύ των δύο παρατάξεων.

Επισήμως οι «φήμες» αυτές διαψεύστηκαν. Αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, η κατανομή των «αξιωμάτων», των «θέσεων ευθύνης» - θέσεις προέδρων και αντιδημαρχίες – ήταν ακριβώς ό,τι είχε "διαρρεύσει" την εβδομάδα πριν την Κυριακή της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης!!!

Για τον κ. Βοργιατζίδη και την κ. Μπαταρά δεν κρίθηκε ούτε καν αναγκαία η σύνταξη κάποιου πρωτοκόλλου συνεργασίας, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις. 

Θεωρείται αρκετό το πνεύμα συνεργασίας που διέπει τις δύο παρατάξεις. «Για το καλό του Δήμου», όπως λέει με την κάθε ευκαιρία η κ. Μπατσαρά.

Έτσι για πρώτη – τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και μετά και ίσως και πριν – η έχουσα τον θεσμικό ρόλο του ελέγχου της εξουσίας, αξιωματική αντιπολίτευση, ασκεί διοίκηση, ελεγχόμενη από την υπόλοιπη αντιπολίτευση.

Συνεκτιμώντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμορφώθηκε ή πέραν της κ. Μπατσαρά, αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, γίνεται αντιληπτό ότι το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019 εξελίχθηκε για τον κ. Βοργιατζίδη ακόμη πιο ονειρεμένο από τις πιο ευφάνταστες προβλέψεις!!!

Άλλωστε για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος συνέβαλλαν και άλλες «δυνάμεις».

Το εντυπωσιακό είναι ότι παρά τα όσα αποκαλύφθηκαν – μάλλον επιβεβαιώθηκαν – μετεκλογικά, με καταγγελίες που σε άλλες εποχές θα προκαλούσαν «συρράξεις», ουδείς έδειξε να ενοχλείται.

Από πλευράς Ν. Δημοκρατίας δεν κρίθηκε αναγκαία ούτε μια ανακοίνωση. Ανεπισήμως και σιωπηρά θεωρείται επιτυχία η δεύτερη θέση στης εκλογική αναμέτρηση και «πολιτική επιλογή ευθύνης» η σύμπραξη με την παράταξη της πλειοψηφίας.

Η κ. Μπατσαρά το υπογραμμίζει άλλωστε με κάθε ευκαιρία.

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές δίνει τη δική της εκτίμηση:

«Μπορεί να μην πήραμε το Δήμο Βέροιας ,απολαύσαμε όμως το ταξίδι, έχοντας δίπλα μας υπέροχα παιδιά που δώσαμε μαζί έναν έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα.

Σήμερα χτίζουμε κάθε μέρα μια ωραία συνεργασία με το δήμαρχο μας, κύριο Κώστα Βοργιαζίδη, συμμετέχοντας στη διοίκηση προσφέροντας το δικό μας λιθαράκι στο δήμο μας.»

Μια δήλωση που αν μη τι άλλο δείχνει το πόσο  γοητευμένη είναι από αυτή την «ωραία συνεργασία»… Άλλωστε ποτέ δεν έκρυψε τα αισθήματά της… Στην πρώτη της κιόλας δήλωση ως υποψήφια για το Δήμο Βέροιας, είχε πει με έμφαση ότι εκτιμάει απεριόριστα τον κ. Βοργιατζίδη. Οποιαδήποτε συνέχεια μόνο έκπληξη δε μπορεί να προκαλεί…

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα….

 

Δ. Καρ

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ