Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Νοσοκομείο Βέροιας: Στάση εργασίας των συμβασιούχων του τομέα Υγείας (βίντεο)

 

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκε από τις 7 το πρωί και για τέσσερις ώρες στάση εργασίας των συμβασιούχων εργαζομένων στον τομέα της Υγείας.

Οι εργαζόμενοι με πανό ήταν συγκεντρωμένοι από τις επτά το πρωί στο προαύλιο στην είσοδο του νοσοκομείου, προβάλλοντας τα αιτήματά τους.

Όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους, ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Βέροιας, Δημήτρης Τσέκας, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συμβασιούχων εργαζομένων, Θωμάς Μανιόπουλος, οι συμβασιούχοι προσφέρουν υπηρεσίες στον τομέα της Υγείας εδώ και σαράντα μήνες, ήταν αυτοί που “έβαλαν πλάτη” στις κρίσιμες περιόδους που βιώσαμε, και η προσφορά τους είναι δεδομένη, είναι έμπειρο υγειονομικό προσωπικό, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και πέραν όλων αυτών, υπάρχουν ακόμη μεγάλα κενά προσωπικού στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Κατά συνέπεια, όχι μόνο δεν τίθεται θέμα λύσης των συμβάσεών τους, αλλά είναι ανάγκη να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με τη δημόσια υγεία.

Γι' αυτό το λόγο, με τη στάση εργασίας, που πραγματοποίησαν, οι συμβασιούχοι διεκδικούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και σε καμία περίπτωση την απόλυσή τους η οποία δρομολογείται στις αρχές του φθινοπώρου.

Όταν δηλαδή θα υπάρχει ενδεχόμενο μιας νέας υγειονομικής κρίσης, κάτι το οποίο φυσικά απεύχονται όλοι αλλά από την εμπειρία της πρόσφατης περιόδου, είναι προφανές ότι η ετοιμότητα της δημόσιας υγείας οφείλει να είναι στον απόλυτο βαθμό και χωρίς εκπτώσεις.

Όπως τονίστηκε στις δηλώσεις, οι συμβασιούχοι είναι μεταξύ αυτών που πριν λίγο καιρό χειροκροτήθηκαν από τα μπαλκόνια για την προσφορά τους.


 

Νοσοκομείο Βέροιας - στάση εργασίας συμβασιούχων 4/6/2020


 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ