Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

«Σκοτώστε» μια μάνα για να κοιμόμαστε ήσυχοι όλοι οι υπόλοιποι

 

Ο βαθμός ωριμότητας του καθένα είναι ένας δείκτης απόλυτα προσωπικός και γι' αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται με κατανόηση και ενίοτε και με οίκτο…

Δεν θα έμπαινα στον κόπο να αναφερθώ σε μια «ειδική περίπτωση», εάν το θέμα δε ήταν τόσο ευαίσθητο και κυρίως με εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις.

Ο λόγος για την εγκαλούμενη αστυνομία που δεν δίνει τα στοιχεία θυμάτων αιφνίδιων θανάτων από τροχαία δυστυχήματα, με συνέπεια να προκαλείται…. ανησυχία!!!!

Θα μπορούσε να θεωρηθεί μια ακόμη επικίνδυνη ανοησία της ευκολίας του πληκτρολογίου, αν δεν παρουσίαζε μια ευμενή φιλοξενία, αλλά και επικρότηση (ναι, επικρότηση!!!) και μάλιστα και από πρόσωπα με θεσμικό ρόλο.

Επειδή κάτι τέτοια φαινόμενα υπάρχει κίνδυνος να λειτουργήσουν σαν «επιδημική χολέρα», πρέπει να τελειώνουν όσο γίνεται πιο άμεσα και απόλυτα.

Δεν πρέπει να είναι απλά άσχετος, αλλά και επικίνδυνα αμοραλιστής κάποιος που διατείνεται το ανατριχιαστικά ανήκουστο, το να μαθαίνουν οι γονείς και οι συγγενείς ότι χάθηκε το παιδί τους, από τα ΜΜΕ!!!

Αυτό και μόνο αποτελεί τουλάχιστον «ύβρη»!!! Με όλη την σημασία που έχει η έννοια της «ύβρεως»!!! Όχι ως βρισιά, αλλά ως απόλυτη ασέβεια!!!

Φανταστείτε μια μάνα, έναν πατέρα, έναν αδερφό… να διαβάζει στο διαδίκτυο ότι αυτή την ώρα βγάζουν το παιδί τους κομματιασμένο από μια χαράδρα…

Αυτό διατείνεται ένα απίστευτο σχόλιο που όλως περιέργως, κυκλοφορεί ως «άποψη» στο διαδίκτυο, με συντάκτη ένα πρόσωπο, χωρίς περαιτέρω ΄διατύπωση αξιολογικής κρίσης…

Και μάλιστα η «άποψη» εγκαλεί την «τοπική» αστυνομία επειδή δεν δίνει τα στοιχεία του μόλις αποβιώσαντος, υπό τραγικές μάλιστα συνθήκες, ώστε να ησυχάσουμε όλοι οι υπόλοιποι.

Αφού δεν είναι το δικό μας το παιδί που σκοτώθηκε, αφού δεν είναι ο δικός μας συγγενής, μπορούμε να συνεχίσουμε να κοιμόμαστε ήσυχοι ή να συνεχίσουμε να βλέπουμε το αγαπημένο μας σήριαλ στην τηλεόραση!!!

Δεν ξέρω πόση υγεία μπορεί να έχει ένας νους που διατυπώνει μια τέτοια άποψη…  Όμως σίγουρα ο αμοραλισμός βρίσκει την πιο ανατριχιαστική του έκφραση!!!

Σε μια εποχή «ό,τι να ‘ναι», όπου ο καθένας μπορεί να λέει δημόσια ό,τι του κατέβει, σε μια εποχή όπου δυστυχώς τα φαινόμενα «κοινωνικού κανιβαλισμού» παρουσιάζουν μια ανησυχητική συχνότητα, σε μια εποχή που η επίσημη ενημέρωση δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες αξιοπιστίας και εγκυρότητας, ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες, τηρείται, αν όχι στον απόλυτο, τουλάχιστον σε πολύ μεγάλο βαθμό ένας «κώδικας δεοντολογίας» που αφορά τους ηθικούς κανόνες σεβασμού σε τέτοιες τραγικές περιπτώσεις.

Το μεσημέρι της Κυριακής, στον τόπου του τραγικού συμβάντος τα στοιχεία του νεκρού παλικαριού ήταν γνωστά σχεδόν αμέσως από τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Παρ’ όλα αυτά η αστυνομία, πολύ σοφά και υπεύθυνα, εξέτασε και το ενδεχόμενο, ο οδηγός του αυτοκινήτου να μην ήταν ο ιδιοκτήτης του, αλλά ίσως κάποιος άλλος.

Μια εξαιρετικά λεπτή, ευαίσθητη, ψυχοφθόρα υπηρεσιακή διαδικασία και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα τραγικές συνθήκες, έκανε την οδυνηρή ταυτοποίηση.

Από τη στιγμή που η αστυνομία έκανε τη δουλειά της με τον δέοντα σεβασμό και υπευθυνότητα, ήταν πλέον υπόθεση των Αρχών το να ενημερώσουν τους οικείους του θύματος.

Αυτό ορίζει το ήθος, η ηθική, ο σεβασμός και η υπευθυνότητα!!!

Το όνομα του νεκρού, πριν καν μάθουν για το τραγικό συμβάν οι οικείοι  του, δεν είναι θέμα «ντουντούκας», δεν είναι θέμα αβασάνιστης «είδησης», δεν είναι «τρόπαιο», δεν είναι αντικείμενο κανιβαλικής διασποράς στο διαδίκτυο!!!

 Έλεος!!!!

Από τη στιγμή που λαμβάνει γνώση το οικογενειακό – συγγενικό περιβάλλον, είναι πλέον θέμα κοινωνικής αντίληψης  και έκφρασης!!!

Πρόκειται για στοιχειωδώς ανθρώπινους κανόνες… Στοιχειώδεις κανόνες…

Όχι μόνο δεν είναι «απαράδεκτη» ( όπως την αποκαλεί η εκφράζουσα την ανήκουστη «άποψη») η στάση της αστυνομίας, αντίθετα είναι στάση απόλυτης υπευθυνότητας και σεβασμού.

Λίαν επιεικώς απαράδεκτη, με στοιχεία ανατριχιαστικού αμοραλισμού είναι η άποψη «δώστε ονόματα  να ξέρουμε ότι δεν είναι το δικό μας το παιδί»…

Ναι, αυτό είναι το επιχείρημα…  «Σκοτώστε» μια μάνα για να κοιμόμαστε όλοι οι υπόλοιποι ήσυχοι…!!!

Ο άτυχος νέος, νεκρός ανάμεσα στα βράχια και το όνομά του να γίνεται «σημαία» στο ιντερνέτ…!!! Να ξέρουμε ποιος είναι ο νεκρός… Να ξέρουμε ότι δεν είναι δικός μας ο νεκρός, για να μην ανησυχούμε ρε παιδάκι μου!!!

Άλλη μάνα σπαράζει… Άλλος πατέρας σπαράζει… Αλλά, εμείς δεν ανησυχούμε πλέον… Έτσι δεν είναι; Το δικό μας παιδί είναι καλά…

Είναι τουλάχιστον ντροπή!!! Και δεν είναι ντροπή μόνο για τον «εγκέφαλο» που το σκέφτηκε αυτό, αλλά και για όσους βιάστηκαν να δώσουν δίκιο (!!!) στην κανιβαλική αυτή «άποψη»…

Ντροπή….

Το πιο «ευγενές» που μπορούν να κάνουν (αν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο) η εκφράζουσα την «άποψη» και όσοι έσπευσαν να την επικροτήσουν, είναι να ζητήσουν μια συγγνώμη. Το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν…

Εύχομαι κι ευχόμαστε όλοι, να είναι καλά όλα τα παιδιά του κόσμου και να είναι το τελευταίο αυτό που ζήσαμε την Κυριακή…

Όσο για την χολερική ανοησία (το γράφω όσο πιο ήπια γίνεται) εύχομαι σε κανέναν να μην τύχει εκεί που έχει ανοιχτό το ίντερνετ ή τη τηλεόραση να ακούσει «κακό μαντάτο» για δικό του άνθρωπο…

Επιτέλους και η ανοησία έχει τα όρια της!!!!

Δημήτρης Καρολίδης

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ