Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Τελικά τι ψήφισε ο «σοφός Ελληνικός λαός» σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών;

 

Έχουν συμπληρωθεί 2 χρόνια από την ημέρα που ο κ. Ζάεφ δώριζε συμβολικά την γραβάτα του στον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον κ. Τσίπρα, πάνω από το νωπό μελάνι της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πριν, κατά και μετά τη συμφωνία οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν σε μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια.

Πλην του ΣΥΡΙΖΑ και όχι απαραίτητα όλων όσων των ψήφισαν, όλοι οι άλλοι ήταν κάθετα αντίθετοι ενάντια στη συμφωνία. Αν κάνω κάπου λάθος, διορθώστε με…

Οι δεξιόθεν και αριστερόθεν του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικοί χώροι – ο καθένας για δικούς του λόγους – ήταν ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Λίγο πριν τις εκλογές ακούστηκε από την «γαλάζια» παράταξη», δια στόματος του αρχηγού της και μετέπειτα και νυν πρωθυπουργού, ότι στόχος ήταν η «άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων της συμφωνίας» και όχι η ακύρωση της. Αυτό πλέον ήταν αδύνατο, διατείνονταν οι ειδικοί και η άποψη αυτή υιοθετήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

Η οποία πάντως διατήρησε τη ρητορική του «Μακεδονικού αγώνα», αλλά μέχρι εκεί.

Ανεξάρτητα από το βαθμό «εγκυρότητας» των απόψεων περί αδυναμίας πλέον, ακύρωσης της συμφωνίας, η υπογραφή της ήταν μια βολική πραγματικότητα.

Συνοψίζοντας: «Ο «προδότης» Τσίπρας μας έδεσε χειροπόδαρα και εμείς πλέον θα κάνουμε ό,τι μπορούμε»..

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, σε ότι αφορά το Μακεδονικό, 7 στους 10 Έλληνες ψήφισαν είτε υπέρ της συμφωνίας (ΣΥΡΙΖΑ), είτε υπέρ της άποψης ότι η συμφωνία δε μπορεί να ακυρωθεί, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε σχετικά με τις επιπτώσεις της.

Κοινός παρονομαστής, η τήρηση της συμφωνίας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε εκλογικά των επιλογών του. Η Ν. Δημοκρατία αποδέχτηκε, μάλλον εύκολα, τον «ιστορικό συμβιβασμό» του «ναι, μεν, αλλά»…

Το ΚΚΕ εξέφρασε μια πολιτική θέση κατά της συμφωνίας, αλλά απέφυγε να υψώσει λάβαρα και ουσιαστικά δεν την υποστήριξε στην πορεία με κάτι περισσότερο από μια καταγραφή θέσης.

Με τα δεδομένα  αυτά, ο «σοφός Ελληνικός λαός» κατά περισσότερο από επτά δέκατα, στις εκλογές ψήφισε είτε υπέρ της συμφωνίας, είτε υπέρ της αποδοχής της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αυτά λένε οι αριθμοί. Οι οποίοι δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Το μόνο που προκαλούν είναι εύλογα ερωτηματικά. Όλος αυτός ο κόσμος που διαδήλωνε και γέμιζε δρόμους και πλατείες, τι ψήφισε τελικά;

Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων εθνικών εκλογών;

Και τελικά πόση αλήθεια, πόσο ψέμα και πόση διγλωσσία υπάρχει;

Απλές ερωτήσεις…

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ